Antwerp Giants en Limburg United beginnen met zeges aan cross-borderfase

Basketbal | De Antwerp Giants en Limburg United zijn goed uit de startblokken geschoten op de eerste speeldag van de Elite Gold in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie. De Giants haalden het met 88-81 van Donar Groningen, Limburg United troefde Heroes Den Bosch af met 84-77.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanaf dit weekend begint de cross-borderfase in de BNXT League en de Belgische ploegen misten vrijdag hun start niet. Desonta Bradford (18 ptn) en Jean-Marc Mwema (15 ptn) waren de uitblinker bij de Giants. Voor Limburg United waren Myles Cale (22 ptn) en Jonas Delalieux (19 ptn) goed bij schot.

Zaterdag staan Oostende-Leeuwarden, Charleroi-Landstede en Mechelen-Leiden in de Elite Gold op het menu.

In de Elite Silver maakte Luik vrijdag brandhout van Apollo Amsterdam (103-60), terwijl Brussels na extra tijd de boot in ging tegen Feyenoord (97-105).

In de Elite Gold wordt gestreden om een plaats in de nationale play-offs. De twee hoogst geklasseerde clubs van elk land plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale hiervan. De drie andere clubs plaatsen zich voor de kwartfinale. In de Elite Silver basketten de clubs om het laatste ticket voor de nationale play-offs. De hoogst gerangschikte club van elk land plaatst zich dus voor de kwartfinale. De andere clubs strijden voor hun plaats in de cross-border play-offs.

Vorig seizoen werden Oostende en Heroes Den Bosch nationaal kampioen en ging de titel in de overkoepelende BNXT League naar het Nederlandse ZZ Leiden

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top