Ijzersterke thuisreputatie moet Beveren in de titelrace houden tegen RWDM

Sport | SK Beveren begon de promotie play-offs met amper drie punten achterstand op RWDM, maar de Waaslanders spelen op speeldag 2 toch al meteen een match van alles-of-niets. Door de resultaten van de eerste speeldag én de agenda van de tweede speeldag moet er al meteen gewonnen worden van de grote titelrivaal om in de titelrace te blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gelukkig voor Beveren speelt het die match van de waarheid op de eigen Freethiel. Want daar zijn de Wase Leeuwen altijd net dat tikkeltje sterker. Sinds 2022 speelde Beveren 17 competitieduels in het eigen stadion en daar verloor het er slechts twee van.

Op 11 februari 2022 kwam Lierse met 0-1 winnen op de Freethiel en op 27 november 2022 bouwde Lommel een feestje bij het uitvak na een 2-3 overwinning. Van de vijftien andere duels werden er maar liefst 12 gewonnen; drie keer werden de punten gedeeld. In de 11 matchen die Beveren dit seizoen al thuis speelde, scoorde het 29x. Geen enkele andere ploeg komt in de buurt van dat aantal.

Hard tegen hard

Maar met RWDM komt wel de beste uitploeg van de reeks over de vloer. De Brusselaars verloren dit seizoen slechts 13 punten op verplaatsing (evenveel als RSCA Futures). Ze deden dat vooral met klinisch voetbal waarbij ze amper 12 goals binnenkregen, maar ook slechts 16 goals scoorden.

Afwachten of de beste aanval van de reeks de beste verdediging straks wel vlot kan verschalken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top