Manchester United stoot door na knappe terugkeer, Sheffield schakelt Tottenham uit

FA Cup | Manchester United heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Het klopte West Ham met 3-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een flauwe eerste helft zochten beide ploegen tevergeefs naar een openingsdoelpunt. Na rust vond West Ham wel dat doelpunt. Benrahma (53') legde Old Trafford het zwijgen op met een geweldige krul. United ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook. Na een goed aangesneden vrije trap kon Casemiro inkoppen. De VAR had echter duidelijk buitenspel gezien en het feestje ging dus niet door. Even later ging de bal er wel in na een eigen doelpunt van Aguerd (77'). United ging erop en erover na een geweldige goal van Alejandro Garnacho (90'). Fred (90'+4) zette in de toegevoegde tijd nog de kers op de taart.

Ook Sheffield United plaatste zich voor de volgende ronde na een 1-0 zege tegen Tottenham.

In een matige wedstrijd kreeg Tottenham de beste kansen om te scoren, maar het was Sheffield dat tien minuten voor tijd op voorsprong kwam na een knappe individuele actie van Ndiaye (79'). Tottenham ging daarna nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet meer.

Naast Manchester United en Sheffield United plaatsten ook Manchester City, Fulham, Blackburn, Brighton, Grimsby Town en Burnley zich voor de kwartfinales. De loting voor die kwartfinales vindt later op de avond plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top