Vierdeklasser verrast Southampton en Lavia in FA Cup, Burnley van Kompany bekert verder

Premier League | Southampton is uitgeschakeld in de vijfde ronde van de FA Cup. De ploeg van Roméo Lavia, die 60 minuten mocht meespelen, verloor verrassend met 1-2 van vierdeklasser Grimsby Town.

Door Belga

Deel dit nieuws

Southampton leek de wedstrijd onder controle te hebben tot Lyanco vlak voor rust de bal raakte met de hand in het strafschopgebied. Na lang twijfelen ging de bal toch op de stip op aangeven van de VAR. Gavan Holohan (45'+1) zette de elfmeter feilloos om voor Grimsby Town. Vlak na rust kreeg Grimsby weer een strafschop na een fout van Caleta-Car in de zestien. Holohan (50') miste ook deze keer niet. Caleta-Car (65') zette zijn foutje even later recht na een corner en bracht zo de spanning terug. Vlak voor tijd kon Theo Walcott de bordjes alsnog gelijk hangen, maar de VAR keurde het doelpunt af. Scoren lukte daarna niet meer voor Southampton.

Burnley overleefde de vijfde ronde van de FA Cup wel. De ploeg van Vincent Kompany won met 1-0 van derdeklasser Fleetwood Town.

Een dominant Burnley kon het veldoverwicht in de eerste 45 minuten niet omzetten in doelpunten. In de tweede helft werd Burnley nog dreigender nadat Cian Hayes in de 45e minuut rood kreeg bij Fleedwood. Pas in het absolute slot konden de Clarets de kwalificatie verzekeren na een doelpunt van Connor Roberts (90').

Naast Burnley en Grimsby Town plaatsten ook Manchester City, Fulham, Blackburn en Brighton zich al voor de kwartfinales. De loting voor die kwartfinales vindt later op de avond plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top