Atletico Madrid is maat te groot voor Genk in Youth League

Voetbal | De beloften van KRC Genk zijn woensdagavond uitgeschakeld in de achtste finales van de Youth League. Ze ging met 4-1 onderuit op het veld van het Spaanse Atletico Madrid.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het team van Sébastien Pocognoli stond al na vier minuten op achterstand na een strafschopgoal van Adrian Nino. Net voor het halfuur verdubbelde Abdellah Raihani de Madrileense voorsprong en na treffers van Alvaro Santamaria (32') en Javier Bonar (39') was de wedstrijd bij de rust gespeeld.

In de tweede helft kwam Genk na een uur op het scorebord na een eigen doelpunt van Julio Diaz. Het was meteen de eindstand.

Atletico, met Fernando Torres op de trainersbank, neemt het in de kwartfinales op tegen het Italiaanse AC Milan, dat dinsdag het Oekraïense Ruh Lviv met 1-0 versloeg. De match wordt op 14 of 15 maart in Milaan gespeeld. De Final Four van de Youth League vindt van 21 tot 24 april plaats in het Zwitserse Nyon.

De Genkse jonkies gingen in het kampioenenspoor van de Youth League dit seizoen voorbij het Tsjechische Slavia Praag en het Noord-Ierse Coleraine. In de barrages werd vorige maand na strafschoppen de maat genomen van Juventus.

De youngsters van Club Brugge werden in hun groep in het Champions League Path uitgeschakeld na een derde plaats, na Atletico en Porto.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top