Ons elftal van de week

Sport |

De play-offs zijn begonnen in de Challenger Pro League, in de komende tien speeldagen wordt bepaald wie promoveert en wie degradeert.

Beveren begon als tweede aan de promotion play-off maar ziet de achterstand op de leider groter worden. De Waaslanders botsten op een sterk Club NXT. Aanvallers Talbi en Vermant blonken uit in de 3-0-overwinning tegen Beveren. In de eerste helft lag Talbi vaak aan de basis van Brugse aanvallen. Na 38 minuten was het ook raak. Talbi speelde breed naar Homma die naar binnen sneed en het leer in de verste hoek legde. Een kwartier voor tijd had Talbi zijn tweede assist beet. De 17-jarige aanvaller trapte een hoekschop goed naar Vermant die uitpakte met een prachtig omhaaldoelpunt. De Smet trapte in de toegevoegde tijd ook nog de 3-0 binnen.

Ook het nummer drie in de rangschikking, Beerschot, kon niet winnen op de eerste speeldag. De Ratten geraakten in eigen stadion niet voorbij RSCA Futures, het nummer zes in het klassement. Stassin zorgde voor het grootste gevaar bij de bezoekers, maar hij kreeg de bal niet in doel. Dat lukte ook de thuisploeg niet. Het bleef een gesloten partij voetbal op het Kiel met een 0-0-eindstand als gevolg. Lissens vertegenwoordigt RSCA Futures in het elftal van de week.

RWDM begon als leider aan de play-offs en verstevigt die positie meteen op de eerste speeldag. De Brusselaars wonnen in eigen huis met 3-1 van Lierse Kempenzonen en hebben nu al zes punten voorsprong op het nummer twee. De doelpunten vielen pas na de rust. Hazard zette voor naar El Ouahdi die de 1-0 mooi in een tijd in doel trapte. Even later zette Hazard ook Botella op weg naar een doelpunt. In het slot werkte de aanvaller de 3-1 zelf af na een mooie soloactie. Even daarvoor had Van Acker een strafschop omgezet voor Lierse Kempenzonen. Met twee assists en een doelpunt pronkt Hazard samen met ploegmaat Heris in het elftal van de week.

In de relegation play-offs is rode lantaarn Virton niet goed begonnen. De Luxemburgers verloren met 2-1 op bezoek bij Dender. De achterstand op de voorlaatste bedraagt nu acht punten. M’Barki trapte al na vier minuten de voorzet van Myny binnen. Abdallah kopte op paal en aan de andere kant viel de 2-0 na 23 minuten. Deze keer was het Myny zelf die de netten deed trillen. Mboyo kon na een half uur gelijkmaken vanop de stip, maar verder kwam Virton niet meer. Hens domineerde op het middenveld en was de uitblinker bij Dender.

SL16 FC hield de punten thuis tegen Lommel. De bezoekers kwamen bij momenten gevaarlijk voor de dag met snelle aanvallen, maar doelman Epolo verschalken lukte niet. De doelman van Standard speelde een attente wedstrijd en liet zich niet passeren. Aan de andere kant zorgde Buksa voor het doelpunt. Kort na de rust kwam een hoekschop tot bij hem aan de tweede paal, met een controle en een schot zorgde hij voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Wintertransfer Jamie Mpie doet wat hij beloofde en zorgde voor doelpunten bij Jong Genk. Op het veld van Deinze zorgde de 21-jarige aanvaller voor de 0-1. Die voorsprong werd uitgewist door De Belder die een goede vrije trap van Hendrickx binnenkopte. Het bleef niet lang gelijk, want twee minuten later legde Mpie goed breed voor Toma die de 1-2 binnentrapte. In het slot legde Nuozzi de 1-3-eindstand vast.