Denis Van Weynbergh wil eerste Belg worden die finish Vendée Globe haalt

Sport | Zeiler Denis Van Weynbergh heeft als doel om in 2024 als eerste Belg de finish te halen van de Vendée Globe, een van de zwaarste zeilwedstrijden ter wereld. Daarvoor krijgt hij steun van het beursgenoteerde familiebedrijf D'Ieteren Group.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit is de Mount Everest van het zeilen", vertelde de 54-jarige Van Weynbergh in de Brussels Yacht Club over de solorace rond de wereld zonder assistentie. "Het doel is me te kwalificeren voor de Vendée Globe en de eerste Belg te worden die de finish haalt. Patrick De Radiguès heeft het twee keer geprobeerd, zonder de meet te halen. De komst van D'Ieteren Group als hoofdsponsor laat me toe de toekomst met sereniteit en vertrouwen tegemoet te zien. Ik kan me zo volledig concentreren op de sport, mijn rol als skipper en ondernemer."

Op 10 november 2024 wil Van Weynbergh aan de start staan van de Vendée Globe. "Daarvoor moet je zeemijlen vergaren en in de top 40 staan in het klassement. Momenteel ben ik 25e of 26e. Verder moet je een van de drie soloraces voltooid hebben", aldus Van Weynbergh, die met een IMOCA 60 zal varen die in 2013 al deelnam aan de Vendée Globe. De boot ondergaat momenteel een upgrade om zijn betrouwbaarheid en prestatievermogen te verbeteren. "Ze zal eind maart/begin april te water worden gelaten en in juni in wedstrijdmodus zijn." In juli wil Van Weynbergh deelnemen aan de Rolex Fastnet Race. En in december wil hij de finish halen van de Retour Transat Jacques Vabre tussen Martinique en Lorient om zo zijn ticket voor de Vendée Globe te valideren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top