Dit waren de beste momenten van februari

Films | De tweede maand van het jaar zit er alweer op. Het was een maand waarin Rihanna een legendarisch optreden gaf tijdens de Super Bowl Halftime Show, Beyoncé een record aantal Grammy’s heeft weten te verzamelen en de Belgische actrice Virginie Efira een belangrijke filmprijs won in Frankrijk. En oh ja: februari was ook de maand waarin ‘The Masked Singer’ opnieuw op de buis kwam.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rihanna's optreden tijdens de Super Bowl

Zeven jaar nadat de Barbadiaanse superster Rihanna haar laatste album had uitgebracht, kondigde de zangeres aan dat ze op 12 februari 2023 zou instaan voor de Halftime Show van de Super Bowl. Haar vele fans waren door het dolle heen en kregen geen ongelijk want Rihanna zette een spetterende show neer.

De superster was gehuld in een knalrood pak en bracht vervolgens enkele van haar bekendste hits zoals ‘Bitch Better Have my Money’, ‘We Found Love’, ‘Rude Boy’, ‘Work’ en ‘Diamonds’. De show werd duchtig geanalyseerd en becommentarieerd, maar een ding was vrijwel meteen duidelijk: dit was een optreden om nooit meer te vergeten.

Beyoncé: nu ook queen van de Grammy's

Het was niet enkel Rihanna die in februari van zich liet horen. De Amerikaanse zangeres en superster Beyoncé deed dat immers ook. Zij won op 5 februari vier Grammy Awards en dat in de categorieën Best Dance/Electronic Song voor ‘Break My Soul’, Best Dance/Electronic Album voor ‘Renaissance’, Best Tradition R’n’B Performance voor ‘Plastic Off The Couch’ en Best R’n’B Song voor ‘Cuff It’.

Dankzij de nieuwe muziekprijzen komt het aantal Grammy’s dat Beyoncé op haar conto heeft staan op 32 stuks en dat is een record. De Amerikaanse superster is daardoor ook de meest succesvolle artiest aller tijden.

Eerbetoon Ariana DeBose op BAFTA-ceremonie

Op 19 februari vond in Londen de jaarlijkse BAFTA-ceremonie plaats en dat moesten we volgens de Amerikaanse zangeres Ariana DeBose absoluut geweten hebben. DeBose, die ook te zien is in de film ‘West Side Story’, waande zich aan het begin van de show aan een eigen versie van ‘Sisters Are Doin’ It for Themselves’, een van de vele hits van de Eurythmics. Ze verraste zowel de kijkers als het publiek met een klein intermezzo waarin ze al rappend de aanwezige vrouwelijke actrices in de bloemetjes zette en dat lokte heel wat reacties uit op het internet.

De actrice kreeg wel wat kritiek op haar performance omdat het er soms wat gestunteld uitzag. Ze besloot al gauw om zichzelf tegen haatberichten te beschermen door haar socialemedia-account tijdelijk te deactiveren. Gelukkig sprongen haar vrouwelijke collega’s snel in de bres met heel wat steunbetuigingen.

Lizzo zet het Sportpaleis in lichterlaaie

Op 24 februari was de Amerikaanse zangeres Lizzo te gast in het Sportpaleis van Antwerpen en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Lizzo is sinds 2022 immers niet meer weg te denken uit de Amerikaanse popwereld en heeft ook al tal van hits op haar naam staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van liedjes zoals ‘About Damn Time’, ‘Juice’ en ‘Tempo’? De meer dan 10.000 aanwezige fans wisten met hun plezier alvast geen blijf. Een vurig feest waar zelfliefde en positiviteit centraal stond!

‘The Masked’ Singer is terug

Op vrijdag 3 februari ging het derde seizoen van ‘The Masked Singer’ van start op VTM en begon Vlaanderen een nieuwe zoektocht naar de bekende Vlamingen onder de vele prachtige maskers. Panelleden Julie Van den Steen, Kevin Janssens, Tine Embrechts, Bart Cannaerts en Andy Peelman waren opnieuw van de partij en werden doorheen de wedstrijd geleid door presentator Jens Dendoncker.

Op moment van schrijven is de identiteit van vier bekende Vlamingen al bekend: Acteur Herman Verbruggen zat onder het masker van Skiwi terwijl zakenman Marc Coucke onder het masker van Kolonel Mops verstopt zat. Voormalig voetballer Timmy Simons zat schuil in het kostuum van Groot Licht terwijl zangeres Anouk Matton werd ontmaskerd in het pak van Vlinder.

Lees ook:
Achter de schermen van ‘The Masked Singer’: “De kostuums zijn ons stokpaardje”
Dit zijn de hoogtepunten van de maand januari

Harry Styles domineert Brit Awards

De Brit Awards warden dit jaar fel bekritiseerd voor de uitreiking begon. Vorig jaar voerde de awardsshow genderneutrale categorieën in, maar dit jaar betekende dat dat er geen enkele vrouwelijke artiest genomineerd was voor artiest van het jaar. Toen Harry Styles de prijs in ontvangst mocht nemen, greep hij de gelegenheid aan om niet alleen zijn eerder controversiële uitspraken bij de Grammy’s recht te zetten (“Dit overkomt mensen als ik niet vaak”), maar ook om zijn vrouwelijke collega’s te eren. “Ik ben me bewust van mijn privileges vanavond. Dit is voor Rina (Sawayama, red.), Charli (XCX, red.), Florence (+ the Machine, red.), Mabel en Becky (Hill, red.).

De zanger was alomtegenwoordig op de prijsuitreiking. Hij opende de ceremonie met een liveversie van ‘As It Was’ en mocht nadien nog vier keer het podium bestijgen. Naast de prijs voor artiest van het jaar, won hij ook album van het jaar (voor ‘Harry’s House’), song van het jaar ('As It Was') en pop/r&b act.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top