Waarom verbreekt 'The Last of Us' de vloek van mislukte bewerkingen van videogames?

Series | Een vloek? Welke vloek dan? Wel, denk maar aan 'Resident Evil', 'Assassin's Creed', 'Mortal Kombat', 'Super Mario Bros' of 'Monster Hunter'. We kunnen gerust stellen dat er meer dan een kleine vloek lijkt te rusten op films die zijn gebaseerd op populaire videogames.

Door MF

Deel dit nieuws

Waarom verbreekt The Last of Us de vloek van mislukte bewerkingen van videogames?

Elke gamecommunity schiet in actie elke keer er een nieuwe bewerking van een videogame voor tv of de cinemazaal wordt aangekondigd. De voorbije jaren waren gamers hun enthousiasme wel wat kwijtgeraakt. Toen HBO iets meer dan een jaar geleden aankondigde dat het een serie zou maken van 'The Last of Us', een van de beste games aller tijden , vreesde men al snel het ergste. Maar sinds enkele weken is de stemming helemaal omgeslagen, want 'The Last of Us' valt enorm in de smaak bij de gamers ... en bij iedereen! Als je het aan ons vraagt, kan dat succes door een aantal factoren worden verklaard.

1. De showrunner van de serie ... is de showrunner van de game!

Gek genoeg deden studio's tot nog toe geen beroep op de brains achter de videogames die ze gingen bewerken. Maar HBO wel. En dat eenvoudige en simpele idee bleek een geniale zet te zijn. De producer is Craig Maizin , die ons ook met Chernobyl van onze sokken blies, en de scenarist en showrunner is Neil Druckmann , die ook twee keer voor de videogame 'The Last of Us' schreef. Het resultaat? Een ongelooflijk trouwe bewerking (met weliswaar een paar verschillen), wat de fans van de game uiteraard op gejuich hebben onthaald. De games zijn duister, intens, aangrijpend, angstaanjagend. En de serie ook!

2. Paul W.S. Anderson uit de buurt houden, ver uit de buurt

Paul wie? Paul wordt wel 's de killer van videogames genoemd. Paul W.S. Anderson is fan van games, filmregisseur en volgens talloze gamers verantwoordelijk voor het verprutsen van heel wat films op basis van videogames. Zoals 'Resident Evil' met Mila Jovovich . Zes films en de ene is nog slechter dan de andere. Hij heeft ook nooit de nochtans uitstekende scenario's van de games aangepas t. Nee, hij verzon liever zijn eigen verhaal. Nog andere epic fails van Anderson? 'Mortal Kombat' en recent nog Monster Hunter, de 'cultsaga' met een ongelooflijk universum. En om te volharden in de boosheid kan je de originele game bijna niet herkennen in deze film die een commerciële catastrofe werd en door critici werd verguisd. Kortom, Paul W.S. Anderson heeft geen enkele rol gespeeld bij de bewerking van 'The Last of Us' en daar kunnen we alleen maar blij om zijn!

3. Omdat Pedro Pascal een hoog IT-gehalte heeft gekregen en een uitstekende acteur is

Een paar jaar geleden deed de naam Pedro Pascal geen enkele producer opkijken. Maar dat was toen. Vandaag is de acteur geliefd op het tv-scherm en het witte doek . Zijn naam is intussen een vaste waarde. Narcos, Kingsman 2, Game of Thrones (waarvoor hij in de huid van Oberyn Martell kroop), Wonder Woman 1984 en natuurlijk The Mandalorian: Pedro Pascal was zowat overal te zien de voorbije jaren. Hij munt uit in donkere rollen en dat komt goed uit want Joel, zijn personage in 'The Last of Us', is een overlever die tussen hoop en wanhoop in een apocalyptische wereld leeft. Het succes is zo groot dat 'Saturday Night Live' het zelfs al had over een remake van Mario Kart, gemaakt door het team van 'The Last of Us'. En Pedro Pascal is ook heel grappig. Valt het op dat we fan zijn? 

Verslind elke maandag een aflevering van 'The Last of Us' op Streamz! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top