The Best Fifa Football Awards - Lionel Messi koos voor PSG-ploegmaats Neymar en Mbappé

Voetbal | Als kapitein van het Argentijnse voetbalelftal had FIFA Speler van het Jaar Lionel Messi zelf een stem bij de toekenning van de trofee. De sterspeler van Paris Saint-Germain zette zijn Braziliaanse ploegmaat Neymar op een en koos met de Fransman Kylian Mbappé voor nog een teamgenoot. Op de derde stek vulde hij de naam van de Fransman Karim Benzema (Real Madrid) in.

Door Belga

Deel dit nieuws

De stemmen van de kapiteins, bondscoaches, media en fans werden omgezet in scoringspunten. Met 52 van die punten bleef Messi Mbappé (44) en Benzema (34) voor.

Geen van de Rode Duivels bracht een stem uit. Bij de coaches nam performance analyst Luke Benstead de honneurs waar. Hij koos voor Messi, zette Kevin De Bruyne op twee en Luka Modric op drie. Roberto Martinez, momenteel bondscoach van Portugal, plaatste De Bruyne, eveneens op twee, na Messi en voor Mbappé. Ook Paul Put, bondscoach van Congo-Brazzaville, had na Messi punten over voor De Bruyne. Zijn derde stem ging naar Benzema. De Zuid-Afrikaanse bondscoach Hugo Broos had met Messi, Mbappé en Benzema de volgorde juist. Tom Saintfiet, bij Gambia aan de slag, koos met Achraf Hakimi, Sadio Mané en Mohamed Salah uitsluitend voor Afrikaanse voetballers.

Bij de doelmannen zetten zowel Benstead, Martinez, Put als Broos Courtois op een, maar dat mocht niet baten. Het sluitstuk van de Rode Duivels en Real Madrid eindigde met 20 punten op de tweede plaats, na de Argentijn Emiliano Martinez (26). Courtois kreeg wel het meeste punten van de coaches (583 tegen 551 voor Martinez) en moest bij de kapiteins nauwelijks onderdoen (556 tegen 557), maar de media (532 tegen 676) en de fans (345.582 tegen 749.219) gaven duidelijk het voordeel aan Martinez. In de poll bij de fans moes Courtois trouwens ook nog onderdoen voor de Marokkaan Yassine Bounou, wiens naam 475.058 keer aangeklikt werd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top