Trofee beste doelman voor Emiliano Martinez, niet voor Thibaut Courtois

Voetbal | Emiliano Martinez, die Argentinië mee aan de wereldtitel hielp in Qatar, is maandag op The Best FIFA Football Awards in Parijs tot beste doelman verkozen. De 30-jarige doelman van Aston Villa kreeg de voorkeur op Thibaut Courtois, die de trofee in 2018, na het WK in Rusland wel al eens in ontvangst mocht nemen. De Marokkaan Yassine Bounou (Sevilla) was de derde genomineerde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de vrouwen ging de prijs voor de beste keepster naar de Engelse Mary Earps (Manchester United). Zij liet de Duitse Ann-Katrin Berger (Chelsea) en de Chileense Christiane Endler (Lyon) achter zich. De Nederlandse Sarina Wiegman, die Engeland voor eigen publiek naar een eerste Europese titel loodste, werd al voor de derde keer tot beste coach in het vrouwenvoetbal verkozen. De Française Sonia Bompastor, coach van Red Flame Janice Cayman bij het Franse Olympique Lyon en de Braziliaanse bondscoach Pia Sundhage grepen naast de prijs.

Lionel Scaloni, die maandag nog zijn contract als bondscoach van Argentinië verlengde, kreeg de trofee voor beste coach in het mannenvoetbal. De Spanjaard Pep Guardiola (Manchester City) en de Italiaan Carlo Ancelotti (Real Madrid) waren de andere genomineerden.

De mindervalide Pool Marcin Oleksy kreeg de Paskas Award voor het mooiste doelpunt van het jaar: een omhaal op krukken.

Het gala begon met een uitgebreid eerbetoon aan de eind december overleden Braziliaanse voetballegende Pelé. Zijn weduwe Marcia Aoki kwam een Special Award in ontvangst nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top