Oscarmaand, drama en muziek op Pickx+ in maart

Series | Het awardsseizoen gaat niet onopgemerkt voorbij op de exclusieve zender Pickx+, waar in de maand maart weer heel wat nieuws te beleven valt. Dit zijn de nieuwigheden op Pickx+ de komende maand, van internationale kwaliteitsfilms tot nieuwe fictie en documentaires.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oscarmaand

In maart gaat de uitreiking van de Oscars niet onopgemerkt voorbij op Pickx+, want de hele maand lang zijn voormalige Oscarwinnaars en favorieten van filmcritici en -festivals te ontdekken op de exclusieve zender. Denk maar aan titels als ‘Drive My Car’, ‘Holy Spider’ en ‘Druk’, naast veel meer titels van het Oscarcircuit, de Berlinale en de uitreiking van de Césars.

Daarnaast zijn de komende maand ook de euthanasiefilm ‘Pink Moon’, ‘Raven’s Hollow’ over een jonge Edgar Allen Poe en politieseries ‘Detective McLean’ en ‘The Line of Duty’ te bekijken. Nog meer nieuwigheden op Pickx+ in maart vind je hieronder.

The Missing – seizoen 2

De Britse anthologieserie ‘The Missing’ vertelt in elk seizoen een verhaal over de zoektocht naar een verdwenen kind. In het eerste seizoen zochten de wanhopie Tony en Emily naar hun zoon Oliver, die acht jaar eerder in mysterieuze omstandigheden op vijfjarige leeftijd verdween tijdens een vakantie in het noorden van Frankrijk. Het tweede seizoen volgt Sam en Gemma Webster, die al elf jaar in het ongewisse leven over hun dochter Alice.

Tchéky Karyo, die na zijn acteerwerk als gepensioneerde detective Julien Baptiste in het eerste seizoen vaak geprezen werd, herneemt zijn rol in het tweede seizoen. De twee ouders worden vertolkt door David Morrissey (‘The Walking Dead’) en Keeley Hawes (‘Death at a Funeral’). Het tweede seizoen werd overigens deels opgenomen in België, meerbepaald in Malmedy, Brussel en Gent.

Het tweede seizoen van ‘The Missing’ is vanaf 5 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Elpis: Hope or Disaster – seizoen 1

Asakawa Ena was een nieuwslezeres en omroepster bij een grote zender, tot een schandaal haar van haar voetstuk stootte. Nu is ze de gastvrouw van een eerder informeel en veel minder prestigieus laatavondprogramma. Ze werkt er nauw samen met de jonge en veelbelovende, maar ondergewaardeerde regisseur Takuro Kishimoto. Wanneer de regisseur begint te twijfelen aan de terdoodveroordeling van een gevangene, start hij samen met Ena en sterreporter Seiichi Saito een onderzoek.

Elpis: Hope or Disaster’ (Elpis is in de Griekse mythologie de personificatie van de hoop) is een spannende en intrigerende dramaserie die in thuisland Japan hoge ogen gooide.

Het eerste seizoen van ‘Elpis: Hope or Disaster’ is vanaf 12 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Circle of Live Legends

Vijf nieuwe Belgische muzieklegendes komen langs in de studio van ‘Circle of Live Legends’ voor een unieke set en een gesprek met gastvrouw Charlotte Leysen. De dance-act Sylver, die in het begin van de jaren 2000 furore maakte met nummers als ‘Turn the Tide’ en ‘Skin’, stopte er officiëel mee in 2013, maar organiseerde al meermaals een reünie. In ‘Circle of Live’ komen ze ook nog eens samen. Paul Michiels kennen we allemaal als een van de twee gezichten van Soulsister, maar ook solo heeft hij al een lange weg afgelegd. Daarover meer in ’Circle of Live’.

Ook Gene Thomas komt langs, de zanger en gitarist die met eurodance-formatie X-Session doorbrak en in 2020 nog indruk maakte in ‘Liefde voor Muziek’. De volgende in de rij is Erik Goossens, de zanger achter onder andere Leopold 3. Hij en Patrick Claesen (a.k.a. Pat Krimson) zijn legendes van de jaren 90. De laatste in de rij is Mama’s Jasje, de band van Peter Vanlaet die in 2018 nog een comeback maakte met de plaat ‘Nieuwe jas’.

De nieuwe afleveringen van ‘Circle of Live Legends’ zijn vanaf 31 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Riphagen

Dries “Al Capone” Riphagen was een beruchte Amsterdamse crimineel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij samen met de nazi’s door Joodse onderduikers op te sporen, hen af te persen en dan toch te verraden aan de bezetter. Hij werd steenrijk en waande zich onaantastbaar, maar dan maakte verzetsstrijder en politieagent Jan van Liempd jacht op hem.

De driedelige Nederlandse serie ‘Riphagen’ vertelt het verhaal van de onfrisse figuur en zijn opmars en ondergang. In de titelrol zien we Jeroen van Koningsbrugge, die doorgaans bekend is als komiek en cabaretier. Het Nederlandse publiek kent hem van de komische programma’s ‘De Lama’s’ en ‘Draadstaal’.

‘Riphagen’ is vanaf 15 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top