Red Devils Futsal moeten nog vol aan de bak voor groepswinst in tweede kwalificatiefase WK

Sport |

De tweede kwalificatiefase voor het WK zaalvoetbal nadert zijn ontknoping. De Belgische nationale ploeg moet daarin nog alle zeilen bijzetten om zich van groepswinst te verzekeren, met duels tegen respectievelijk Oostenrijk en Georgië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Komende zaterdag 4 maart om 19u wacht de Belgische zaalvoetbalmannen een verplaatsing naar Oostenrijk, dat troosteloos laatste staat in groep B met 0 op 9 en reeds volledig uitgeteld tegen de touwen lijkt te hangen. In de opener van de tweede kwalificatiefase, op 5 oktober vorig jaar, veegden de Rode Duivels de vloer aan met hun Oostenrijkse opponent: het werd maar liefst 11-0 in het Belleheide Center in Roosdaal.

Een perfecte start die drie dagen later geen vervolg kreeg op Georgische bodem. Door een 4-2 nederlaag in Tbilisi staan de Belgen tweede in hun poule en kunnen ze zich geen misstap meer permitteren met het oog op de groepszege. In de veronderstelling dat opnieuw de maat genomen wordt van Oostenrijk, zal alles afhangen van de vierde en laatste wedstrijd in eigen huis tegen Georgië, op dinsdag 7 maart om 19u30.

Als België erin slaagt om 6 op 6 te pakken, lijkt de groepswinst niet te kunnen ontsnappen aangezien het met een match minder op de teller al een beter doelsaldo heeft (+9 tegenover +8). En moest de groepszege toch mislopen worden, is er nog steeds geen man overboord.

De vier beste tweedes van de twaalf poules stoten namelijk ook rechtstreeks door naar de derde en laatste plaatsingsronde, de zogeheten Elite Round. De acht resterende tweedes werken play-offs af om alsnog kans te blijven maken op de eindronde van het WK in 2024.

Volg de wedstrijden van de Rode Duivels Futsal, op zaterdag 4 maart om 19u in Oostenrijk en dinsdag 7 maart om 19u30 tegen Georgië, op Pickx Live (inbregepen in het basis tv-zenderaanbod van Proximus Pickx).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top