Islam Slimani geeft RSC Anderlecht opnieuw karakter

Jupiler Pro League | De 27e speeldag in de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Tijd dus om zoals elke week een aantal conclusies te trekken. Pickx zocht de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Islam Slimani

De Clasico heeft alle beloften waargemaakt. In de onwaarschijnlijke wedstrijd werden maar liefst vier doelpunten gemaakt. Vooral Islam Slimani speelde zich in de kijker, de Algerijnse spits kon twee keer raak treffen. Intussen scoorde hij al drie keer in vier wedstrijden van de JPL. Als je daar zijn assist in een van de twee wedstrijden in de Conference League bijtelt, kom je tot straffe cijfers!

Maar naast zijn bijdrage aan de cijfers heeft de spits sinds zijn komst voor een nieuwe dynamiek gezorgd bij Sporting Anderlecht. Paars-wit domineerde de wedstrijd en toonde zondag tegen Standard een enorme vechtlust, iets wat in de eerste wedstrijden ver te zoeken was. Hoewel Slimani soms op het randje speelde, getuige zijn gele kaart, toont de 34-jarige speler waarom hij zo’n mooie carrière achter de rug heeft. Bovendien liet de Algerijn zien waarom de Brusselse ploeg een speler met dit profiel en een sterk karakter nodig had om de jonge talenten uit de kern te omringen. 

Doelpunt van het weekend: Faïz Selemani

Was dit een van dé doelpunten van het seizoen in de Jupiler Pro League? De spectaculaire openingswedstrijd van de 27e speeldag tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Hoewel Essevee in de laatste minuten van de wedstrijd een kostbaar punt redde in de strijd tegen degradatie, kan Kortrijk uitpakken met een sensationeel doelpunt. Faïz Selemani scoorde een prachtige vrije trap van afstand, doelman Sammy Bossut kon alleen maar machteloos toekijken hoe de bal tegen de netten vloog. Bekijk het hieronder!
Cijfer van het weekend: 2

Club Brugge heeft zondag in de "Slag om Vlaanderen" tegen Gent voor de tweede keer in zijn laatste twaalf competitiewedstrijden kunnen winnen. Dat zorgt er eindelijk voor dat Scott Parker een beetje ademruimte krijgt. Met zijn tweede zege bij Brugge verstevigde hij de vierde plaats in het klassement. Club Brugge is wel nog niet helemaal zeker van een plaats in de Champions Play-offs, maar met vier punten heeft de ploeg wel een iets ruimere voorsprong op Gent, Westerlo en Standard. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top