Bekijk deze gelauwerde films weldra op Pickx+

Films | Hou je van topfilms die internationaal gelauwerd worden? Dan zit je goed bij Pickx+. Binnenkort kan je via deze televisiezender immers naar enkele unieke films kijken waar filmcritici lyrisch over zijn. Welke films dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Theeb

Twee broers uit een Arabische bedoeïenenstam komen op een dag in het jaar 1916 oog in oog te staan met de Britse officier T.E. Lawrence en zijn Arabische gids. De Britse officier wil zijn leger terugvinden in de woestijn en vraagt daarvoor hulp aan de lokale stam. Die kan niet weigeren en stuurt de oudste van de twee jonge broers op pad met de gasten. De jongere broer, Theeb (Jacir Eid), besluit hen te volgen…

Deze film van de Brits-Jordaanse regisseur Naji Abu Nowar heeft kort na zijn release heel wat hoge ogen gegooid. De prent won tal van filmprijzen waaronder een BAFTA voor beste debuut door een Britse schrijver, regisseur of producent en een prijs voor beste debuutfilm op het filmfestival van Beijing. Abu Nowar won op het filmfestival van Venetië ook de prijs voor beste regisseur.

'Theeb’ is op 19 maart te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Holy Spider

‘Holy Spider’ vertelt het verhaal van Rahimi (Zar Amir Ebrahimi), een journaliste die eind jaren tachtig naar de Iraanse stad Mashhad afreist om meer te weten te komen over de zogenaamde ‘Spider Killer’. Dat is een seriemoordenaar die in Mashad te werk gaat en enkel vrouwen in het vizier heeft. Hoe meer details de journaliste op het spoor komt, hoe gruwelijker de realiteit wordt. Het blijkt immers dat de ‘Spider Killer’ steeds meer vrouwelijke slachtoffers aan het maken was en dat de Iraanse politiek zelfs de kant aan het kiezen was van deze bloeddorstige crimineel. Zij vonden immers dat de ‘immoraliteit’ in de straten van Mashhad weggewerkt moest worden…

‘Holy Spider’ is gemaakt door de Iraanse regisseur Ali Abbasi. De film was dit jaar te zien in ‘Un Certain Regard’, dat is een nevencompetitie van het internationale filmfestival van Cannes. De prent won daar ook de hoofdprijs.

'Holy Spider’ is op 9 maart te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Drive my Car

Yusuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) is een Japanse theaterregisseur wiens vrouw twee jaar geleden plotseling overleden is. Hij denkt nog vaak aan haar, maar houdt zich ook bezig met de voorbereidingen van een nieuw theaterstuk dat hij in opdracht van het theaterfestival in Hiroshima voorbereidt. Dat festival biedt hem een vrouwelijke chauffeur aan om hem in de stad rond te rijden. Aanvankelijk vindt Kafuku die aanstelling maar niets, maar al gauw groeien de twee eenzame zielen steeds dichter naar elkaar toe.

‘Drive My Car’ werd in 2021 voorgesteld op het Internationaal Filmfestival van Cannes. Daar won de film de prijs voor beste scenario. De film werd ook genomineerd voor vier Oscars en won uiteindelijk de Oscar voor beste internationale film.

'Drive my Car’ is op 12 maart te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Druk

In deze film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg zien we hoe een groep bevriende maar uitgebluste leerkrachten zich in een moeilijke periode in hun leven bevinden. Ze proberen uit hun impasse te geraken door een theorie van de Noorse filosoof en psychiater Finn Skårderud op de korrel te nemen. Die beweerde namelijk dat de mens doorgaans een te laag alcoholpercentage in zijn/haar bloed heeft en daar ook sociaal onder lijdt. De leerkrachten controleren of deze stelling klopt en belanden in een permanente roes die ook negatieve gevolgen heeft.

Vinterberg won met ‘Druk’ (in België en Nederland ook bekend als 'Drunk') een Oscar voor beste internationale film en een Oscar voor beste regisseur. De prent won tal van European Film Awards waaronder die voor beste film, beste regisseur, beste scenario en beste acteur (Mads Mikkelsen). Bij de British Academy Film Awards won ‘Drunk’ een BAFTA voor beste niet-Engelstalige film.

'Druk’ is op 11 maart te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Meskina

Leyla (Maryam Hassouni) is een jonge Marokkaans-Nederlandse vrouw die nog geen man, kind en duidelijk carrièrepad heeft. Haar vrienden en familie vinden haar daarom een zieligaard, maar dat probeert ze zich niet aan te trekken. Ze doet namelijk haar best om uit te zoeken wat ze wil en wat haar gelukkig maakt. Tijdens die zoektocht naar zichzelf werkt ze zich helaas ook wel eens in nesten…

'Meskina' kwam in 2021 uit in de Nederlandse bioscoop en de film deed het daar niet onaardig. Een jaar later, in 2022, was de film ook te bekijken via Netflix en toen ging de bal pas echt aan het rollen. ‘Meskina’ groeide immers uit tot een succes en kon al heel wat internationale kijkers bekoren.

'Meskina’ is op 6 maart te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Bergman Island

Deze film van regisseuse Mia Hansen-Løve portretteert een koppel filmmakers die naar het Zweedse eiland Farö trekken - het eiland waar de legendarische Zweedse regisseur Ingmar Bergman heeft gewoond - om er te werken aan creatieve projecten. De nonchalante Tony (Tim Roth) organiseert ontmoetingsmomenten met zijn fans, terwijl zijn vrouw Chris (Vicky Krieps) probeert om haar volgende film te schrijven. Naarmate de dagen op het eiland verstrijken, lijken de grenzen tussen realiteit en fictie echter te vervagen…

‘Bergman Island’ is een romantisch drama en werd voor het eerst vertoond op het Internationaal Filmfestival van Cannes op 11 juli 2021, waar de film genomineerd was voor de Gouden Palm.

'Bergman Island’ is op 15 maart te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top