Herakles wil opnieuw voorsprong nemen tegen Ukkel

Sport | Nadat het hockeyseizoen werd onderbroken voor het wereldkampioenschap in India, waar de Red Lions een tweede plaats behaalden, hervat de ION Hockey League op zondag 5 maart met het spannende duel tussen Herakles en Ukkel. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden vanaf 12u20 op Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een slechte start van het seizoen en twee openingsnederlagen slaagde Herakles erin de situatie recht te trekken, maar de prestaties bleven daarna wisselvallig. De ploeg uit Lier wist weliswaar drie zeges op rij te behalen, maar helaas sloten Nicolas De Kerpel en zijn team het jaar 2022 af met een 2-0-nederlaag tegen Braxgata, een directe concurrent in de play-offs.

Na de bitter teleurstellende vijfde plaats van het vorige seizoen hopen de Antwerpenaren dit seizoen op zijn minst te eindigen in de top vier. Voor het begin van het huidig seizoen hadden de kampioenen van 1998 verschillende transfers gedaan om hogerop te mikken. Volgens Michel Schuermans, medevoorzitter van de club, was het de bedoeling de kern van het team te versterken en er tegelijk voor te zorgen dat de jonge talenten hun plaats in het team niet zouden verliezen.

Aanstaande zondag tegen Ukkel zal de als zevende geplaatste Lierse ploeg geen fout mogen maken als ze de kloof van vijf punten willen dichten met Racing, dat momenteel op de vierde plaats in het klassement staat. Op papier zijn de Antwerpenaren alvast opnieuw favoriet, net zoals bij de vorige ontmoeting tegen Ukkel in september 2022. Toen verloor Herakles met 6-4. Dat was een van de enige twee overwinningen voor de Brusselse ploeg, die dit seizoen 10 van haar 12 wedstrijden heeft verloren en op de voorlaatste plaats staat. De Antwerpse ploeg zal ongetwijfeld uit zijn op revanche voor hun fans.

Het programma van speeldag 13:

Zondag 5 maart

Volg wekelijkse het beste uit de ION Hockey League op de zenders van Pickx+ Sport, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top