Virton start play-offs met slechtst mogelijke scenario

Challenger Pro League | Excelsior Virton kon zich op de eerste speeldag van de degradatie play-offs weer in het kielzog van de andere kelderteams voetballen; maar het droomscenario draaide uit op een horrorfilm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton moest winnen van Dender om zichzelf een echte kans te geven in de strijd tegen de degradatie; maar de Luxemburgers keken na nog geen halfuur al tegen een 2-0 achterstand aan. De 2-1 van Mboyo bracht opnieuw hoop én beter voetbal; alleen resulteerde dat niet in een tweede doelpunt. Dender hield kranig stand en boekte zo meteen een eerste overwinning onder de nieuwe coach Timmy Simons.

De Oost-Vlamingen staan nu meteen acht punten voor op Virton en zetten zo een grote stap richting het behoud.

Op de koop toe won ook SL16 FC haar eerste match. De Luikenaars stonden gelijk met Dender bij de start van de play-offs. En ook zij wonnen hun eerste duel. SL16 FC klopte Lommel SK met het kleinste verschil en bouwt zo ook een kloof van acht punten uit op Virton.

Jong Genk wordt zo voorlopig het mikpunt van Virton; maar ook de Limburgers tellen al zes punten meer dan de ploeg uit de Gaumestreek terwijl ze straks nog aan de bak moeten tegen (een geteisterd) SK Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top