Ruby Grace dropt nieuwe single 'Scissorhands'

Muziek |

Pin Ruby Grace, ook wel omschreven als de Charli XCX of Amy Winehouse van Vlaanderen, er niet op vast dat ze louter ongedwongen popkitsch maakt zoals ze op haar EP 'Glossy Bisous' (2021) etaleerde. Op haar nieuwste single ‘Scissorhands’ slaat ze duidelijk andere wegen in. Die van zachte, dromerige fantasy waarop behalve elektrobeats en soul ook harpmuziek te horen valt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor haar muziek laat Ruby Grace – in het echte leven heet de Hasseltse Louise Vanoppen – zich graag inspireren door het filmuniversum en de wereld van glitter en kitsch. Dat was al duidelijk te horen op sommige singles van haar debuut ‘Glossy Bisous’. ‘Winx’ is bijvoorbeeld een rechtstreekse verwijzing naar ‘Winx Club’, de Nickelodeon-animatieserie die draait om een magische wereld met zes feeën. En de titel van het energieke popnummer ‘Glitter’ zegt al genoeg.

 

Maar voor Scissorhands wilde ze een ietwat andere weg inslaan met meer aandacht voor een sprookjesachtige en kleurrijke fantasystijl. Daarbij verstopt ze haar zwak voor Danny Elfman niet, zowat de vaste componist van Hollywoodexcentriekeling Tim Burton. Hij staat op repeat, vertelde ze tegen Knack Focus. Ik vind het zalig om nieuwe verhalen te verzinnen bij zijn instrumentals, en Scissorhands is daar een resultaat van geworden. De tekst van de song is bijvoorbeeld losjes gebaseerd op het liefdesverhaal uit Burtons in pastelkleuren gefilmde ‘Edward Scissorshands’ (1990) waarin de hoofdrollen door Johnny Depp en Winona Ryder worden vertolkt. Ik kan me heel goed vinden in hun verhaal en het gegeven dat je verliefd wordt op een meer verlegen persoon, zoals Edward. Maar als je die persoon eenmaal leert kennen, bloeien hij ook open en word je samen sterk. De muziek van Danny Elfman in de film is erg dromerig, dus ik vond dat dit nummer dat ook moest zijn. En de tekstregel "We've had our dance under the snow", is trouwens een referentie naar 'Ice Dance' van Elfman.”

DIY 

Als jonge DIY-artiest regisseert Ruby Grace ook al haar muziekvideo's zelf. Wat de kleuren betreft, zet ze in de nieuwe clip fel in op het gebruik van blauwe en rode neonkleuren, niet voor niets tinten die je spontaan met zwoele liefde associeert. Net dat thema moet ook de rode draad vormen van haar nieuwe EP die er dit jaar normaal nog zou moeten komen. “De titel kan zijn ‘LY, LYNOT’, want centraal staan de verschillende vormen die liefde kan aannemen en al de demo’s, van ‘Melodic Butterfly’ en ‘Sealed With A Kiss’ tot ‘Diamond Baby’, passen bij dit thema”, zegt Ruby Grace die zich deze keer ook een stukje kwetsbaarder opstelt in vergelijking met haar vorige EP

De popkoningin trad in 2019 op Pukkelpop op en deelde al de affiche met Warhola, Tsar B en Lydmor. En haar nieuwe liveshow zou deze zomer klaar moeten zijn. Wedden dat menigeen in het publiek verleidt zal worden door haar heerlijk dromerige en sexy muziek?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top