Simons debuteert meteen met cruciale clash; Virton blij met start tegen Dender

Sport | Vrijdagavond starten de degradatie play-offs al meteen met een bijzonder interessante affiche. Rode lantaarn Virton trekt namelijk met het mes tussen de tanden richting het nummer voorlaatst Dender EH, maar moet eigenlijk winnen om datzelfde mes niet op de keel te krijgen voor het vervolg van de degradatiestrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voorlopig telt Virton vijf punten minder dan Dender; maar bij winst in Denderleeuw wordt die kloof dus wel meteen meer dan gehalveerd naar amper twee punten. Maar het omgekeerde kan dus ook; als Dender wint dan wordt Virton meteen op acht punten gezet en lijkt de redding al nabij.

Voor de nieuwe coach Timmy Simons wordt het dus al meteen een cruciale debuutmatch die de Denderse teneur voor de rest van de play-offs kan bepalen.

Luxemburgse hoop

Toch ligt de druk vooral bij Virton; maar daar zijn ze ongetwijfeld blij met de verplaatsing naar het Dender Football Complex. Allereerst pakte Virton negen van de veertien punten op verplaatsing; drie daarvan boekte het bij het vorige bezoekje aan de Oost-Vlamingen (3-4). Daarnaast is Dender ook de enige CPL-ploeg die in de reguliere competitie slechts één puntje kon pakken tegen de rode lantaarn.

Dat puntje pakte Dender toen het op bezoek ging bij Virton; want in eigen stadion kon de promovendus nog niet te veel punten pakken. Dender is de op één na slechtste thuisploeg van de reeks en kreeg in de reguliere competitie ook nog eens het meeste goals binnen op de eigen grasmat (24 in 11 duels).

Geen goede stats dus om een cruciale match mee aan te vatten; maar meteen ook een kans om komaf te maken met het recente verleden en een nieuwe start te maken onder de nieuwe coach.

Afwezigen

Simons kan bij zijn debuut nog niet rekenen op Rajsel, Smet, Rowell en Van Oudenhove (allemaal geblesseerd). Daarnaast zit Borry ook nog eens op de strafbank. De verdediger krijgt daar het gezelschap van Virtonees Aguemon. De Luxemburgers missen daarnaast ook nog Anne, Khemais (geblesseerd) en Albanese (ziek).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top