Chelsea staat voor cruciale wedstrijd tegen Dortmund

Sport | Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart staan er vier terugwedstrijden van de achtste finales van de Champions League op het programma. Onder meer Chelsea FC - Borussia Dortmund belooft een bijzonder spannend duel te worden, dat je exclusief kan volgen via Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op dinsdag 7 maart staat Chelsea voor een cruciale partij. De Engelse topclub kent een dramatisch seizoen en coach Graham Potter krijgt de trein, ondanks investeringen van honderden miljoenen euro’s, maar niet op de rails. De Engelsen ontvangen Borussia Dortmund op Stamford Bridge, nadat ze met 1-0 verloren in Duitsland. Bij The Blues moeten ze dringend de weg naar de netten gaan vinden. Met jongens als Joao Felix, Kai Havertz, Mykhailo Mudryk en Hakim Ziyech loopt er in het aanvallende compartiment nochtans genoeg talent rond. Bij Dortmund, waar Thomas Meunier bankzitter is, kunnen ze rustig de kat uit de boom kijken. Voor Jude Bellingham is de partij in Londen nog eens een extra gelegenheid om zich in de kijker te spelen van de Europese topclubs die hem dolgraag willen vastleggen in de zomer.

Op hetzelfde tijdstip begint Club Brugge aan de schijnbaar onmogelijk taak om de bakens te verzetten tegen Benfica. In het Jan Breydelstadion werd met 0-2 verloren en Club Brugge zal dus al minstens twee keer gaan moeten scoren in Lissabon. Scott Parker & co hebben niets te verliezen tegen Benfica, dus waarom niet vrijuit voor de aanval kiezen? De coach kreeg al de nodige kritiek en zijn aanpak zonder echt diepe spits pakte verkeerd uit in de heenmatch. Krijgen Roman Yaremchuk en/of Ferran Jutgla een kans in de basis? Club Brugge kan ondanks de vormpdip toch een beetje hopen op een stunt, want in de groepsfase wist het in Portugal nog met 0-4 te winnen bij FC Porto.

PSG rekent op Mbappé

Woensdag staan er nog twee interessante duels op de affiche. AC Milan verdedigt op het veld van Tottenham een 1-0-voorsprong. Alexis Saelemaekers lijkt na enkele zeer goede prestaties ondertussen zeker van een basisplaats. Het is ook uitkijken of Divock Origi, in de heenmatch 90 minuten op de bank, zijn terugkeer naar Engeland mag vieren met speelminuten. Charles De Ketelaere zal wellicht ook vanaf de bank starten. Antonio Conte (Tottenham) zal zeer gemotiveerd zijn om als ex-coach van Juventus en Inter de Rossoneri uit te schakelen.

In het andere duel kruisen Bayern München en PSG de degens. In Parijs werd het 0-1 en de Parijzenaars zullen veel beter voor de dag moeten komen. Het lijkt vast te staan dat Kylian Mbappé de kar zal moeten trekken. De Franse aanvaller viel zeer goed in tijdens de heenmatch en hij heeft wellicht de sleutel in handen. Het is dan aan Lionel Messi & co om hem in stelling te brengen. Neymar viel uit met een blessure en zal niet van de partij zijn. Bayern is de grote favoriet in deze wedstrijd, maar PSG kan wel hoop koesteren. Twee jaar geleden won de Franse topclub met 2-3 in München en wie was toen de grote uitblinker? Mbappé, met twee goals. Kan hij dat huzarenstukje nog eens herhalen?

De terugwedstrijden van de achtste finales op Pickx+ Sports:

Dinsdag 7 maart

Woensdag 8 maart

Volg de UEFA Champions League, inclusief de terugwedstrijd van de 1/8ste finales tussen Borussia Dortmund en Chelsea FC op woensdag 8 maart, exclusief in het Nederlandstalig tv-aanbod, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top