Schorsingen CPL: zeven spelers op de strafbank bij de start play-offs

Sport | Bij de start van de play-offs starten alle CPL-spelers weer met een propere lei. Alle gele kaarten die ze verzamelden tijdens de reguliere competitie werden weggescholden. Toch zijn er nog zeven spelers die op de laatste speeldag van het 'gewone' seizoen nog tegen de lamp liepen én niet mogen meedoen bij de start van de eindronde(s).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie van de zeven missen de start van de promotie play-offs. Zo moet competitieleider RWDM het thuis tegen Lierse zonder haar beste schutter doen omdat Mickaël Biron nog een vijfde gele kaart slikte in de competitieafsluiter tegen Beerschot.

Bij Beerschot zit Apostolos Konstantopoulos dan weer op de strafbank. De Griek moet twee speeldagen langs de kant blijven na zijn rode kaart in de slotfase van de clash tegen RWDM. Maar ook de tegenstander van de eerste speeldag in de play-offs - RSCA Futures - moet een belangrijke pion missen omdat Ilay Camara op de valreep ook nog een vijfde gele kaart verzamelde.

De degradatie play-offs starten zonder Metinho (Lommel), Kjetil Borry (Dender EH) en Yanick Aguemon (Virton). Ook zij incasseerden ene vijfde gele kaart tijdens de slotspeeldag. Gonzalo Almenara (Deinze) kreeg in de cruciale match tegen RSCA Futures 2x geel (en dus rood) waardoor ook hij automatisch geschorst is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top