Kan Adem Zorgane al mee op Champions League-niveau?

Sport |

Adem Zorgane steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Hij wil met ingang vanaf volgend seizoen Champions League-voetbal spelen. Maar is de spelverdeler van Charleroi ondertussen klaar voor het niveau van de meest prestigieuze clubcompetitie ter wereld?

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Of ik deze zomer vertrek? Ik ga niet liegen, dat is het plan. Ik heb altijd gedroomd van de Champions League”, vertrouwde Adem Zorgane een week geleden toe aan de RTBF. Het is niets nieuws dat de middenvelder ambitie toont. Vorige zomer al wou de Algerijn een beter kampioenschap ontdekken en vooral op Europees niveau aantreden.

Te sterk voor Charleroi?

Sporting Charleroi ging Zorgane in juli 2021 voor 2 miljoen euro weghalen bij Paradou. Nadien groeide hij al snel uit tot een onmisbare schakel. Ondanks de vele interesse uit Frankrijk, Engeland en Turkije besloot hij toch nog bij Charleroi te blijven.

Met 3 goals en 7 assists op de teller in 24 competitiewedstrijden heeft Zorgane een voet in 1/3 van de doelpunten van de Carolo’s. Tegen Club Brugge was hij een van de sterkhouders, tegen KV Mechelen scoorde hij twee treffers. De goede prestaties volgen elkaar snel op. Is hij te goed geworden voor Charleroi?

Blijven groeien

Het is moeilijk antwoorden op de vraag. Charleroi acteert te wisselvallig en vat post op de elfde plaats in de tussenstand van de Belgische eerste klasse. Op die manier is het moeilijk het ware potentieel van een speler te evalueren. Zorgane proefde nog niet van Europees voetbal en voorlopig blijven ook interlands voor de Algerijnse nationale ploeg uit.

De speler blijft wel progressie boeken. Een stap naar het buitenland lijkt dan ook logisch. “Ik heb ambitie, zoals elke professionele speler. Maar als ik nog langer bij Charleroi moet blijven, is er geen probleem”, gaf hij te kennen aan de RTBF. “Ik kan de club helpen te groeien.”

Volg de Jupiler Pro League, met het duel tussen Sporting Charleroi en Sint-Truiden zondag 26 februari vanaf 18u55 op Eleven Pro League 2, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top