Antwerp en verdediger William Pacho blijven clean sheets opstapelen in Jupiler Pro League

Sport |

Antwerp is een ploeg die moeilijk te kloppen valt. De huidige nummer drie in het klassement van de Belgische hoogste voetbalafdeling hield tegen Eupen opnieuw de 0, waarmee Stamnummer 1 al voor de veertiende keer in 26 competitieduels erin slaagde om zijn netten ongeschonden te houden. Doelman Jean Butez kan rekenen op een solide achterhoede, met onder meer de Ecuadoraan William Pacho.

Door Pickx

Deel dit nieuws

William Pacho brak deze voetbaljaargang volledig door op de Bosuil. Vorig seizoen mocht hij slechts in drie competitiematchen opdraven, dit seizoen wierp hij zich op als een onbetwistbare basisspeler. Ook in het buitenland gaan zijn prestaties niet onopgemerkt voorbij: Eintracht Frankfurt telde in de afgelopen wintermercato 16 miljoen euro neer om hem met ingang van volgend seizoen in te lijven.

Jackpot

Zo vangen ze in Deurne-Noord de jackpot voor hun Zuid-Amerikaanse groeibriljant, waarvoor ze zelf een jaar geleden amper 3 miljoen euro voor betaalden aan Independiente in zijn thuisland. Bovendien is het met verre voorsprong de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Pacho onttroonde Manuel Benson, die in de zomer voor 4 miljoen euro de oversteek maakte naar het Burnley van Vincent Kompany. Voorzitter Paul Gheysens wrijft zich ongetwijfeld in de handen met het innen van deze recordsom.

Aankomend weekend maakt Antwerp de verplaatsing naar OH Leuven. Coach Mark van Bommel zal aan Den Dreef noodgedwongen moeten sleutelen aan zijn defensie, aangezien zowel kapitein Toby Alderweireld als Ritchie De Laet een gele schorsingsdag uitzitten. Alderweireld miste zelfs nog geen minuut in competitieverband.

Het valt bijgevolg nog af te wachten of Pacho en co. in een vertimmerde verdediging een zoveelste clean sheet zullen kunnen laten optekenen. Het wordt alleszins een goede test voor de 21-jarige verdediger, die bij afwezigheid van twee ervaren rotten een leidersrol achterin zal moeten opnemen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 16u de wedstrijd OHL - Antwerp, op Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top