Sketches tot historische fictie: de nieuwigheden op Streamz in maart

Series | Abonnees van Streamz mogen zich de komende maand opnieuw aan enkele razend interessante releases verwachten. Van een sketchprogramma dat uit een Instagrampagina groeide tot de nieuwste film van Jonas Govaerts, dit zijn de titels die in maart worden toegevoegd aan de catalogus van Streamz.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dansaertvlamingen

Een twintiger die in een hippe koffiebar praat over “authentieke” belevenissen, een dertiger die maar niet kan zwijgen over die ene exotische reis, een yuppie die met zijn racefiets naar zijn kantoorbaantje fietst… we kennen ze allemaal wel. Televisiemaakster Sara Leemans (‘De Ideale Wereld’, ‘Beste Kijkers’…) noemt hen Dansaertvlamingen. Op de gelijknamige Instagramaccount drijft ze de spot met de middenklasse door hen als karikaturen in herkenbare situaties te plaatsen.

Dat concept is nu omgevormd tot het sketchprogramma ‘Dansaertvlamingen’, waarin die hilarische, absurde, maar o zo herkenbare situaties en gesprekken de basis vormen voor sketches die onze maatschappij een spiegel voorhouden. In de cast vinden we onder anderen Lize Feryn, Jelle De Beule, Ella-June Henrard, Charlotte Anne Bongaerts, Hakim Chatar, Iwein Segers, Jade Mintjens en Sara Leemans zelf terug. De regie is in de bekwame handen van Jan Boon, die we kennen van ‘Wat Als’.

Ontdek ‘Dansaertvlamingen’ vanaf 16 maart op Streamz via Pickx!

H4Z4RD

Een gouden sportwagen, compleet met gepersonaliseerde nummerplaten, is de trots van Noah Hazard. Voor zijn dochtertje Zita  functioneert de auto als een knusse koets, voor zijn vriendin Lea als een handige taxi. Wanneer zijn louche neef Carlos uit de gevangenis komt, ziet hij de wagen vooral als de ideale vluchtwagen voor een overval. En Noah zou de chauffeur moeten zijn. Dat loopt uiteraard niet zoals gehoopt.

Jonas Govaerts (‘Welp’, ‘Tabula Rasa’) filmde ‘H4Z4RD’ helemaal in en rond de blitse Lexus van het hoofdpersonage, vertolkt door niemand minder dan Dimitri “Vegas” Thivaios. Jeroen Perceval speelt neef Carlos, Frank Lammers is diens rechterhand Kludde. Met ook nog rollen voor Jennifer Heylen, Gene Bervoets en Tom Vermeir.

Ontdek ‘H4Z4RD’ vanaf 20 maart op Streamz via Pickx!

Perry Mason

In HBO’s ‘Perry Mason’ spelt Matthew Rhys (‘The Americans’) de rol van de gelijknamige strafpleiter uit de boeken van Erle Stanley Gardner. Mason is een veteraan van de Eerste Wereldoorlog die het als advocaat opneemt voor de kleine man en de onterecht beschuldigden, terwijl hij met zijn eigen demonen worstelt en net iets te veel onzachte waarheden aan het licht brengt. De verhalen spelen zich af in de jaren 30 met de Grote Depressie in de Verenigde Staten als decor.

In het eerste seizoen van ‘Perry Mason’ wordt de advocaat ingehuurd voor een spectaculaire rechtszaak over de kidnapping van een kind. In het tweede, dat deze maand in première gaat en tegelijk op Streamz verschijnt, wordt Mason betrokken in het onderzoek naar de moordenaar van de zoon van een oliemagnaat.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Perry Mason’ vanaf 7 maart op Streamz via Pickx!

Delete Me

Beste vriendinnen Marion en Marit staan op het punt om af te studeren op de middelbare school. Zodra ze hun diploma op zak hebben, willen de twee kunstzwemsters op een vliegtuig springen naar Miami, maar eerst is het tijd voor de zogenaamde Russfeiren. Dat is het Noorse equivalent van een 100 dagen-viering, maar daar is het niet ongewoon dat het er dagenlang erg gortig aan toe gaat. Wat voor Marion en Marit begint als een onschuldig grapje, gaat viraal en verandert voorgoed hun leven.

Deze serie voor jongvolwassenen zet in de kijker hoe groepsdruk en sociale media een ongewenste impact kunnen hebben op jonge levens. Het eerste seizoen van de Noorse reeks ‘Delete Me’ staat al langer op Streamz, het gloednieuwe tweede seizoen wordt deze maand gelanceerd.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Delete Me’ vanaf 31 maart op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top