Spelers uit de Jupiler Pro League die wel eens krediet zouden kunnen krijgen van Domenico Tedesco

Jupiler Pro League |

Domenico Tedesco, de nieuwe selectieheer van de Rode Duivels, blijft niet bij de pakken zitten. De Italiaanse Duitser woonde afgelopen weekend verschillende wedstrijden bij in de Jupiler Pro League, om spelers te observeren die in aanmerking komen voor zijn eerste selectie. Wie zou er zijn opwachting kunnen maken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

William Balikwisha

De jonge middenvelder is de laatste maanden in goede doen bij Standard. Dankzij zijn polyvalentie kan hij op de flanken, in steun van de aanval en in het hart van het middenveld uit de voeten. Op 23-jarige leeftijd is hij een dragende kracht bij de Luikenaars. Levert hem dat een eerste selectie voor de Rode Duivels op? Misschien moet hij daar eerst nog zijn statistieken wat voor opkrikken. Dit seizoen zit hij aan 4 doelpunten en 4 assists. Balikwisha kan overigens ook nog kiezen voor de Democratische Republiek Congo, het land waar zijn roots liggen.

Bryan Heynen

De aanvoerder van Racing Genk staat mee symbool voor het sterke seizoen van de competitieleider. Hij speelde vooralsnog 94% van de minuten mee op het middenveld en zijn regelmaat schemert met 8 doelpunten en 5 assists door in zijn statistieken. Een selectie voor de nationale ploeg zou dan ook allerminst een verrassing zijn. Op 26-jarige leeftijd lijkt hij er meer dan ooit klaar voor.

Mike Tresor

Als er een naam is die we hopen terug te vinden in het lijstje van Tedesco, is het wel die van Mike Tresor, de aanvallende middenvelder van Racing Genk. In de vaderlandse competitie trof hij al 7 keer raak en strooide hij al 16 beslissende passes in het rond. Die cijfers tonen aan dat de 23-jarige offensief ingestelde speler klaar is voor een nieuwe stap in zijn carrière. Tresor zou eventueel ook nog voor Burundi kunnen opteren.

Arthur Vermeeren

Na de verbanning van Radja Nainggolan ontpopte de jongeling Arthur Vermeeren zich tot de revelatie bij Antwerp dit seizoen. De pas 18 jaar geworden middenvelder knokte zich in de ploeg en bleef staan. Een tiental basisplaatsen en mature prestaties later bonkt hij reeds op de deur bij de Rode Duivels. Of Tedesco het moment al dan niet rijp acht, zal nog moeten blijken.

Maxim De Cuyper

De huurling van Club Brugge komt helemaal tot ontbolstering bij Westerlo. Hij groeide in de Kempen in een mum van tijd uit tot een van de beste spelers van de competitie op linksachter. Met 7 doelpunten en 6 assists heeft hij bovendien heel wat offensieve troeven in de aanbieding. Hij moet nog wat schaven aan zijn defensieve kwaliteiten, maar beschikt over een enorm potentieel op een positie die altijd wel een knelpunt geweest is bij de Rode Duivels.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees hier meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top