Internationale fase van de BNXT League gaat van start

Sport |

De BNXT League gaat zijn tweede fase in, waarin de Belgische en Nederlandse teams elkaar rechtstreeks ontmoeten in twee groepsfasen: Elite Gold en Elite Silver.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als vorig jaar zullen er geen play-offs zijn voor de Belgische teams, maar wel de tweede fase van de BNXT League. De nationale fase van de BNXT League is voorbij en er was veel spanning rond de vraag welke vijf Belgische teams zouden mogen doorgaan naar de volgende fase. De grensoverschrijdende fase begint op vrijdag 4 maart en eindigt op vrijdag 29 april. De vijf beste teams van elk land ontmoeten elkaar in de Elite Gold groep. De overige clubs spelen in de Elite Silver.

Elite Gold

In de eindstand van deze eerste competitiefase, waarin enkel de ploegen per land zijn opgenomen, eindigt BC Oostende als eerste met 32 punten, voor Antwerpen (30), Mechelen (29), Limburg United (28) en Charleroi (28). Deze vijf clubs nemen het in de Elite Gold op tegen de vijf beste Nederlandse clubs: Helden Den Bosch, Leiden, Landstede Hammers, Leeuwarden en Groningen.

De in de binnenlandse fase behaalde punten worden nu door twee gedeeld om de uitgangspositie in de grensoverschrijdende fase te bepalen. In de groep Elite Gold speelt elk team 10 wedstrijden, uitsluitend tegen clubs uit het andere land. De twee hoogst geplaatste clubs uit elk land kwalificeren zich rechtstreeks voor de halve finales van hun nationale play-offs. De overige drie clubs plaatsen zich voor de kwartfinales.

Elite Silver

Maar ook voor de ploegen die niet wisten door te stoten naar de Elite Gold eindigt het seizoen nog niet. Leuven (6de met 26 punten), Aalst (7de, 26), Bergen-Henegouwen (8ste, 25), Luik (9de, 24) en Brussel (10de, 22) staan nu in de Elite Silver. Deze teams zullen hun krachten meten tegen Yoast United, Feyenoord, Den Helder, Basketball Academie Limburg en Apollo Amsterdam. Hetzelfde principe is van toepassing, met 10 wedstrijden voor elk team.

Deze clubs strijden voor een laatste ticket voor hun nationale play-offs. De hoogst geplaatste club uit elk land kwalificeert zich voor de kwartfinales. De andere clubs spelen voor een plaats in de grensoverschrijdende play-offs, de laatste fase van de BNXT League.

Volg de eerste wedstrijd in de grensoverschrijdende fase van de BNXT League, tussen Limburg United en Heroes Den Bosch, op vrijdag 3 maart op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top