Standard en Dønnum solliciteren voor de Champion’s Play-offs

Sport | Afgelopen weekend werd de 26e speeldag van de Jupiler Pro League afgewerkt. Pickx Sports bekeek alle wedstrijden en vertelt je wie de man, wat het doelpunt en wat het cijfer van het weekend was.

Man van het weekend: Aron Dønnum

Standard-Luik beleeft een wisselvallig seizoen. De ene week speelt de club de pannen van het dak, de andere week lijken de Rouches geen deuk in een pakje boter te kunnen trappen. Afgelopen weekend namen de troepen van coach Ronny Deila het op tegen Union Saint-Gilloise en bleken ze opnieuw aardig te kunnen voetballen. De Rouches wonnen met 2-4 van de Brusselaars, die sinds 11 september vorig jaar niet meer hadden verloren.

Standard heeft deze overwinning, wat ons betreft, te danken aan zijn Noorse linksbuiten Aron Dønnum. Die speelde een beresterke partij in het Dudenpark waarin hij een assist gaf en een doelpuntje kon meepikken in de 98e minuut. Dankzij de knalprestatie van Dønnum kon Standard voor het eerst sinds februari 2020 nog eens winnen van een ploeg uit de top 4. Die top 4 ligt momenteel zelfs binnen handbereik voor de Rouches. Standard telt twee punten minder dan Club Brugge en kan dus nog hopen op de Champion’s Play-offs. Als deze jaargang een seizoen was waarin play-off 1 uit zes ploegen bestond, dan zou Standard hier vast en zeker aan deelnemen.

Doelpunt van het weekend: Thibo Somers

Club Brugge zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Blauw-zwart werd in de Champions League kinderlijk opzij gezet door Benfica en ook in de Jupiler Pro League gaat het de West-Vlamingen niet voor de wind. Afgelopen weekend nam Club het op tegen stadsgenoot Cercle Brugge. De vereniging begon als vanouds met heel wat enthousiasme aan de partij, maar het was Club-speler Noa Lang die het eerst kon scoren (0-1, 18’). Cercle was dominanter dan Club en maakte in minuut 55 gelijk via Kevin Denkey (1-1).

In minuut 71 scoorde Casper Nielsen de 2-1 voor Club en leek Scott Parker een nieuwe crisis te hebben afgewend. Dat was echter buiten Thibo Somers gerekend. De Cercle-speler speelde een oerdegelijke wedstrijd en beloonde zichzelf in minuut 78 met een doelpunt (2-2). Somers werd emotioneel na het doelpunt en dat konden de vele fans van de vereniging wel pruimen.

Cijfer van het weekend: 5

Van de negen wedstrijden die dit weekend werden afgewerkt, eindigden er maar liefst vijf op een gelijkspel. Enkel Antwerp, Standard en AA Gent hebben drie punten kunnen verzamelen en deden dus een goede zaak in het klassement. Er staan momenteel nog acht speeldagen op de kalender en die zullen beslissen welke ploegen in welke play-offs terechtkomen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!