Laurens Sweeck stak zege op zak in de Waaslandcros: "Wind deed me wat afwachtend koersen"

Wielersport | Laurens Sweeck triomfeerde vandaag in de Waaslandcross in Sint-Niklaas. In de hoofdstad van het Waasland, in het recreatiedomein De Ster, slaagde hij erin de laatste zandstrook goed door te komen. Hij mocht zo aan de laatste rechte lijn beginnen en daar kon hij een fel opzittende Lars van der Haar afhouden. Sweeck reageerde na zijn zege tevreden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De zandstrook zou wel een bepalende rol spelen in het verloop van de cross. Maar ik moest tijdens de laatste ronde in eerst instantie het wiel houden van Lars van der Haar. Dat was op zich niet zo simpel. Ik twijfelde of ik nog voor de zandstrook de koppositie zou innemen. Maar omdat Eli Iserbyt ook nog in mijn wiel zat koos ik er toch voor om vol aan te gaan. Eens na de betonnen muur versnelde ik en ik kon zo als eerste de zandstrook aansnijden. Dat bleek de beste tactiek. Ik had enkele meters voorsprong. Achterom kijken deed ik niet meer. Dat riskeerde ik niet", lachte Sweeck.

De wind stond ook een heel gedeelte van het parcours op kop. "Ik was daarom bewust wat afwachtend gestart. Op kop moest je veel geven om daar weinig rendement van te hebben. Daarom liet ik de eerste plaatsen wat aan de rest om dan rustiger te kunnen rondkoersen en wat uit de wind te blijven. Ik testte wel even in de cross maar voelde meteen dat er niet genoeg opzat. Het moest dus in volle finale gebeuren. En dat lukte me", gaf Sweeck mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top