Bronzen medaille op Grand Slam judo in Tel Aviv stemt Gabriella Willems tevreden

Sport | Gabriella Willems veroverde vrijdag op de Grand Slam judo in het Israëlische Tel Aviv de bronzen medaille in de categorie tot 70 kilogram. De 25-jarige Luikse versloeg de Griekse Elisavet Teltsidou (IJF 12) op ippon in de golden score in de strijd om de derde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben blij, want het is toch een medaillewedstrijd die ik win", vertelde Willems aan Belga nadat ze op het podium stond. "Mijn twee vorige Grand Slam-medailles waren weliswaar zilver, maar die gingen gepaard met een nederlaag in de finale. Het klopt natuurlijk dat een tweede plaats beter is dan een derde, maar nu heb ik mijn dag afgesloten met een overwinning en dat geeft me een ander gevoel."

"Dit gevecht verliep een beetje stressvol, maar ik had haar al verslagen", vervolgde Willems. "Op een gegeven moment begreep ik echt welke kant ik op moest om haar neer te halen. Mijn coach Cédric (Taymans) zag het ook en zei het me. In de golden score, met de vermoeidheid, lukte het me gemakkelijker. Deze zege doet plezier".

Jorre Verstraeten ging donderdag in Tel Aviv al met de bronzen medaille aan de haal in de categorie tot 60 kilogram. Mina Libeer behaalde in de categorie tot 57 kilogram ook een bronzen plak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top