Doelman Jens Teunckens (Lierse) traint weer na lange revalidatie

Sport | Kan Lierse in de loop van de promotie play-offs dan toch nog een beroep doen op doelman Jens Teunckens? De numéro uno van het Lisp raakte vlak voor de start van het seizoen zwaar geblesseerd aan de meniscus en moest maanden revalideren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse trok in extremis nog Maxime Delanghe aan als vervanger; maar de jonge goalie kon Teunckens niet helemaal doen vergeten. De laatste weken verloor Delanghe zelfs zijn plaats aan zijn back-up Jarno De Smet en die deed het de voorbije weken uitstekend.

Toch zal het nieuws van de rentree van Teunckens (die de individuele training hervat heeft) op gejuich onthaald worden bij de Lierse fans. De goalie zorgde sinds zijn komst (winter 2022) voor stabiliteit achteraan en kreeg in de twaalf duels die hij voor Lierse speelde amper tien goals binnen. In vijf van die twaalf duels hield hij de nul. Dit seizoen haalde Lierse in 22 matchen 4x een clean sheet. Na dit seizoen is Teunckens wel einde contract.

Bij Lierse zelf blijven ze evenwel voorzichtig. De individuele trainingen zijn nog maar een eerste stap en binnen de club wordt april voorzichtig vooropgesteld als potentiële rentreedatum.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top