Een bloemlezing van de beste Pink-songs aller tijden

Muziek | De Amerikaanse zangeres Pink dropte onlangs haar negende studioalbum: ‘Trustfall’. Naar aanleiding van die release dook Pickx in het oeuvre van Alecia Beth Moore en stelde deze bloemlezing samen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Just Give Me A Reason’ ft. Nate Ruess

Pinks samenwerking met Nate Ruess van Fun in 2013 was een enorme hit en is al een tijdje haar meest bekeken videoclip op YouTube met meer dan 1,5 miljard views sinds 2013. Het nummer verscheen op haar zesde album ‘The Truth About Love’ en piekte op nummer 2 in het Verenigd Koninkrijk.

De song leverde beide artiesten ook twee Grammy Award-nominaties en de MTV Video Music Award voor beste samenwerking op. Het is een schoolvoorbeeld van een song waarin de zangeres haar ziel blootlegt en zich kwetsbaar opstelt – iets waarmee ze vaker weet te scoren bij het grote publiek.

‘So What’

‘So What’ telt meer dan 433 miljoen views op YouTube en staat op Pinks vijfde album ‘Funhouse’, dat in 2008 uitkwam. De song ging over de (kortstondige) scheiding met haar echtgenoot, motorcrosser Carey Hart, die nota bene opdook in de videoclip. Nadien ging het koppel in huwelijkstherapie, waarna een verzoening volgde. In 2009 vernieuwden ze hun huwelijksgeloften.

‘So What’ won Most Addictive Track tijdens de 2008 MTV Europe Music Awards en bereikte de eerste plaats in het Verenigd Koninkrijk. “Het is grappig om die gemene liedjes te zingen”, zei Pink over de song. “Hij zit dan in het publiek en als ik dan ‘You're a tool’ (‘Jij bent een idioot’) zing, dan denk ik altijd ‘Hey lieverd, dat ben jij!’ Ik vind het geweldig.”

‘What About Us’

Pinks comebacksong in 2017 was de eerste single van haar zevende studioalbum ‘Beautiful Trauma’ en piekte op nummer 3 in het Verenigd Koninkrijk. ‘What About Us’ haalde platinum, de videoclip is al meer dan 340 miljoen keer bekeken op YouTube. Rolling Stone beschreef de single als een “emotioneel anthem voor op de dansvloer”, The New York Times prees het nummer en benadrukte Pinks zangkwaliteiten: “Ze laat de emotie in haar krachtige stem het zware werk doen, verschuivend van verwondering over frustratie naar woede.”

Variety bestempelde het nummer als een “trieste dansvloertopper” met teksten die diep sneden. MTV News vergeleek het nummer met Coldplays ‘A Sky Full of Stars’. Het Amerikaanse LGBTQ-blad Out zag in de song een ‘politiek anthem’ en complimenteerde de krachtige boodschap van “eerlijke wanhoop en onaantastbare kracht”.

‘Beautiful Trauma’

‘Beautiful Trauma’ was de leadsingle van Pinks gelijknamige zevende album, dat in 2017 uitkwam. Ze verklaarde de titel op Twitter: “Het leven is traumatisch. Maar het is ook ongelooflijk mooi. Er is nog veel schoonheid en er zijn veel mooie zielen.” De videoclip voerde Channing Tatum op in de hoofdrol.

Andrew Unterberger van Billboard beschreef het nummer als “elegant en bloederig (…) levensbevestigend zonder aanmatigend te zijn”. Radio.com was eveneens lovend en sprak over “een episch, dramatisch nummer met stilistisch bereik en veel overgave”.

‘Who Knew’

Pink bracht in 2006 ‘Who Knew’ uit, over het verlies van een vriend. Het verscheen op haar vierde album ‘I'm Not Dead’ en piekte op nummer 5 in het Verenigd Koninkrijk. 

De single kreeg een positief rapport in de vakpers. Billboard noemde het nummer “weer een cool, slim, overvloedig gepassioneerd melodieus juweel over de dood van een vriend en/of vriendschap, waarmee Pinks positie als de slimste vrouwelijke singer-songwriter van het millennium behouden blijft”.

‘Cover Me In Sunshine’

De vrolijke monsterhit met haar dochter Willow zag het levenslicht in 2021, in volle coronacrisis, en veroverde de wereld in no time. Pink lanceerde het vertederende duet in eerste instantie op TikTok voordat het een paar dagen later als single uitkwam.

De song klom naar nummer 1 in België, Roemenië en Slowakije en strandde op 2 in Letland, Tsjechië en Denemarken. In de Britse of Amerikaanse hitlijsten scoorde het lied dan weer veel minder goed. 

Moeilijk om niet te glimlachen als je naar de video kijkt. Fans van ‘The Greatest Showman’ zullen zich herinneren dat dit niet het eerste muzikale uitstapje is van moeder en dochter. Ze zongen al samen een versie van ‘A Million Dreams’ op het album ‘The Greatest Showman: Reimagined’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top