Dit wist je vast nog niet over 'Mare of Easttown'

Series | Op Play4 kan je vanaf vrijdag kijken naar 'Mare of Easttown', een opmerkelijke misdaadreeks met een hoofdrol voor Kate Winslet. Pickx snorde een paar weetjes over de reeks op die je misschien nog niet kende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Mare of Easttown' probeert Mare Sheehan (Kate Winslet), een politierecherceur, samen met speurder Colin Zabel (Evan Peters) een moordzaak op te lossen. Ze worstelt niet alleen met het vinden van de dader maar ook met haar privéproblemen als alleenstaande moeder. Pickx vertelt je enkele zaken die je misschien nog niet wist over deze minireeks.

Realistisch

Hoewel de premisse van de reeks volledig fictief is, hebben de scenarioschrijvers zich voor het personage van Mare gebaseerd op  een echte politiespeurder. Christine Bleiler werkt al jarenlang als politierechercheur in Chester County, een regio in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Zij werkte een tijdlang als consultant voor 'Mare of Easttown' en Kate Winslet had geregeld contact met haar voor haar rol. "Ik belde haar regelmatig om hulp, zodat ik beter wist hoe ik een gegeven situatie moest aanpakken. Ik vroeg haar ook of ze vond dat ik mijn rol goed invulde. Meer dan eens belde ik haar om 5 uur 's ochtends en vroeg ik haar of ik ze mocht storen."

Geen fictie

In tegenstelling tot de steden en dorpen in veel televisiereeksen en films bestaat het plaatsje Easttown echt. Het klein dorpje ligt niet zo ver af van Philadelphia, de zesde grootste stad van de Verenigde Staten, en is in tegenstelling tot wat de serie laat zien best een welvarende plaats. Uit de laatst beschikbare overheidsstatistieken blijkt dat er in Easttown geen tekorten zijn op gebied van huisvesting of tewerkstelling. Momenteel leven er 10.500 inwoners in het dorpje.

Overlijden

In de verhaallijnen van 'Mare of Easttown' vallen veel doden, maar gelukkig is Easttown in realiteit een vredig dorpje. Tijdens de opnames was er wel een overlijden te betreuren bij de crew van de reeks. Actrice Phyllis Somerville speelde in 'Mare of Easttown' Betty Carroll, haar allerlaatste rol voor haar overlijden in 2020. Ze is in New York aan een natuurlijke oorzaak overleden. De reeks werd postuum aan haar opgedragen.

Wapens

Kate Winslet heeft in de loop der jaren talrijke diverse personages vertolkt, van Rose DeWitt Bukater in het filmepos 'Titanic' tot Clementine Kruczynski in 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' of Rita in de animatiefilm 'Flushed Away'. Wat ze echter in geen enkele productie tot nu toe nog heeft gedaan, is een wapen hanteren. Daar komt in 'Mare of Easttown' verandering in, want daar zie je haar regelmatig met een geweer in de hand. Naar eigen zeggen moest ze niet alleen leren hoe ze een geweer vast moest houden, maar heeft ze ook geleerd hoe ze met zulke wapens moet schieten. Op die manier zouden de scènes veel realistischer zijn.

Bekijk ‘Mare of Easttown’ op 17 februari om 20u20 op ‘zender’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top