Iserbyt en Van Empel mikken in slotmanche in Brussel op eindwinst

Wielersport | Met de vijfde editie van de Soudal Brussels Universities Cross valt het doek zondag over de X2O Badkamers Trofee. Eli Iserbyt leidt in het klassement met 1:59 voorsprong op Lars van der Haar, bij de vrouwen lijkt Fem Van Empel op weg naar eindwinst.

Door Belga

Deel dit nieuws

De titels en klassementen zijn nagenoeg verdeeld in het veld. Michael Vanthourenhout is Belgisch en Europees kampioen, Mathieu van der Poel wereldkampioen, Laurens Sweeck was aan het feest in de Wereldbeker, Lars van der Haar boekte eindwinst in de Superprestige en Eli Iserbyt leidt met 1:59 op Lars van der Haar in de X2O Badkamers Trofee. De Nederlander is de enige die hem nog kan bedreigen voor eindwinst, want Vanthourenhout volgt al op meer dan 9 minuten.

De Grote Drie crossen al een tijdje niet meer in het veld, dus kan Mathieu van der Poel geen derde zege pakken in Brussel. Toon Aerts won er ook al, maar is door zijn schorsing niet van de partij. Wel kan Michael Vanthourenhout, winnaar in 2022, een tweede zege pakken aan de universiteit, al is de West-Vlaming zijn goede vorm al een tijdje kwijt en lijkt de favorietenrol toch eerder voor Lars van der Haar, Eli Iserbyt of Laurens Sweeck.

Bij de vrouwen was Ceylin del Carmen Alvarado al drie keer aan de winst in Brussel, in 2019, 2020, en 2021. Vorig jaar toonde Betsema zich de sterkste, maar in deze editie is wereldkampioene Fem Van Empel de topfavoriete, al zal ze wellicht een vette kluif hebben aan Alvarado.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top