Sterrenelftal van PSG (en de droom van Qatarese eigenaars) dreigt uiteen te spatten

UEFA Champions League | Neymar en Messi konden allebei hun stempel niet drukken tegen Bayern München in het kampioenenbal. Volgens de geruchtenmolen is een vertrek van de twee voetbalvedetten uit Parijs nakend. In dat geval zullen ze de deuren van PSG achter zich dichttrekken met een grote leemte op het clubpalmares: de beker met de grote oren, dé reden waarom de Qatarese eigenaars de wonderboys naar de Lichtstad haalden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Bovenal moeten al onze spelers fit zijn: het is belangrijk dat iedereen goed eet, goed slaapt, dat we ons kunnen voorbereiden.” De woorden van Kylian Mbappé op de avond van de nederlaag tegen Bayern München hebben duidelijk geen weerklank gevonden bij Neymar. De Braziliaan ging in de nasleep van de Champions League-wedstrijd ‘s avonds naar een pokertoernooi, waar hij zich tegoed deed aan fastfood.

De Parijse fans zitten ermee in hun maag: na het zoveelste bewijs dat de Braziliaanse superster het niet al te nauw neemt met discipline wordt het steeds moeilijker om zijn uitspattingen door de vingers te zien. Als Neymar een glansprestatie tegen Bayern had afgeleverd, had dit misschien nog kunnen passeren. Maar nee, Neymar was zo goed als onzichtbaar, net als Lionel Messi. Zonder Mbappé zijn beide spelers niet in staat het team te dragen. Is de tijd rijp voor het adieu van MNM?

De ware leider: Mbappé

PSG leek wel dronken van grootheidswaanzin toen Messi in de zomer van 2021 als een held onthaald werd, in de hoop dat La Pulga de club naar een eerste Champions League-titel kon leiden. Door zijn ervaring en ongeëvenaarde techniek werd verwacht dat hij PSG naar een hoger niveau zou tillen. Maar Leo Messi is niet het soort speler dat het team boven zichzelf kan doen uitstijgen als het elftal wat minder draait. De Argentijn is geen geboren leider zoals Cristiano Ronaldo of zelfs Mbappé dat zijn.

Zonder Mbappé gaf het sterrenelftal van Galtier een bleke indruk. Eens het Franse wonderkind het veld betrad, was ze ontketend. Als PSG wil groeien, moet het team rond Mbappé opgebouwd worden, en niet rond een ouder wordende Messi of een Neymar. Beide sterren hebben maar al te vaak niet thuis gegeven op cruciale momenten, terwijl Mbappé net dan op z’n best is.

Vertrek deze zomer?

Nu de wintertransferperiode voorbij is, zal PSG beide spelers pas volgende zomer kunnen slijten. De club overwoog nog een contractverlenging voor Messi, maar zal nu wellicht gewoon het contract van de Argentijn in juni laten aflopen. Of zal PSG toch de fout maken om zijn contract te verlengen met het risico de overgang naar een meer volwassen, hecht team dat geen optelsom van sterren is, te hypothekeren? Wat Neymar betreft ligt de oplossing minder voor de hand, want de Braziliaan heeft een contract tot 2027. De voormalige Barça-man, die afgelopen zomer al op het punt stond om Parijs te verlaten, kreeg toen geen aanbod verleidelijk genoeg om erop in te gaan…

Als PSG er wel in slaagt zich de ontdoen van zijn grootste sterren, komt er een grote loonmassa vrij die Luis Campos kan gebruiken om een meer solide kern rond Mbappé te bouwen. Afgelopen zomer waren er niet voldoende centen beschikbaar om daaraan te voldoen. Zonder Neymar alleen al bespaart PSG 36 miljoen euro per jaar... Feit is: zonder Messi en Neymar zal de Lichtstad iets minder fel stralen.

Het programma van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top