Zet wereldkampioen Bautista meteen de juiste toon? En kan Stoffel Vandoorne zijn seizoen nog redden?

Auto-moto | Dit weekend staan er opnieuw heel wat belangrijke evenementen op de motorsportkalender. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vijfde manche in het Formule E-seizoen, of van de start van de Superbike World Championship?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formule E in Zuid-Afrika

Komend weekend wordt de vijfde manche van het Formule E-seizoen afgewerkt. De Formule E-karavaan trekt daarvoor voor het eerst in zijn geschiedenis naar een stad uit Sub-Saharaans Afrika: Kaapstad in Zuid-Afrika. Onze landgenoot en huidig Formule E-titelverdediger Stoffel Vandoorne zal daar opnieuw een kans krijgen om zijn seizoen op te luisteren.

Vandoorne prijkt momenteel op de zestiende plaats in het klassement en dat is niet best. Gelukkig blijkt de wagen van zijn nieuwe team, DS Penke, meer dan goed genoeg te zijn om de komende maanden mee te dingen naar prijzen. Dat bewees zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne begin deze maand nog toen hij de vierde manche van de Formula E in India kon winnen met eenzelfde elektrische bolide van DS Penke. Vandoorne deed het toen ook niet slecht en finishte als achtste, zijn beste resultaat dit seizoen. Momenteel heeft onze landgenoot een achterstand van 75 punten op Pascal Wehrlein, de koploper in het klassement. Hopelijk kan Vandoorne in Zuid-Afrika alles uit zijn wagen halen om zo opnieuw enkele plaatsen op te schuiven in het klassement.

Bekijk de vijfde manche van het Formule E-seizoen op zaterdag 25 februari om 15u00 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.  

Superbike in Australië

Dit weekend zal in Australië het startschot worden gegeven voor een gloednieuw Superbike-seizoen. Dat seizoen zal elf manches bevatten die ook heel wat spanning en sensatie moeten opleveren. De Spanjaard Alvaro Bautista zal namelijk proberen om zijn titel te verlengen, maar moet dan wel zien af te rekenen met zijn geduchte rivalen Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu.

Rea maakte van 2015 tot en met 2020 heel wat indruk door zes keer op rij de Superbike World Championship te winnen. In 2021 moest hij zijn meerdere erkennen in Razgatlioglu die dat jaar kampioen werd. Razgatlioglu was vorig jaar ook goed op weg om het kampioenschap te winnen, maar zijn veertien overwinningen waren helaas niet genoeg om Alvaro Bautista van de wereldtitel te houden…

Bekijk de eerste manche van het nieuwe Superbike World Championship dit weekend op Eurosport 1, waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top