Deze films vertellen hetzelfde verhaal vanuit meerdere perspectieven

Films | Sommige films moet je twee keer bekijken voor je het hele verhaal kan begrijpen, maar in deze films wordt hetzelfde verhaal je twee keer meegegeven. Weliswaar vanuit een ander perspectief. Pickx zet er een paar uit het genre op een rij. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gone Girl

Voormalige New Yorkse schrijver Nick Dunne en zijn glamoureuze vrouw Amy gedragen zich voor de ogen van de wereld als het perfecte koppel. Maar wanneer Amy vermist raakt op hun vijfde huwelijksverjaardag wordt Nick de hoofdverdachte van haar verdwijning. De druk van de politie en de media zorgen ervoor dat het beeld van de Dunnes als topkoppel gebroken wordt, waardoor iedereen zich gaat afvragen wie Nick en Amy écht zijn.  

In deze mysterieuze thriller van David Fincher volg je in het eerste deel alles door de ogen van de man en in het tweede deel van de vrouw. Om dat alles vorm te geven bracht de regisseur een topcast samen met Rosamund Pike, Ben Affleck, Neil Patrick Harris en Emily Ratajkowski.

Ontdek 'Gone Girl' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Pulp Fiction

Deze mijlpaal in Quentin Tarantino's filmografie, verweeft de verschillende perspectieven van het verhaal als geïmproviseerde jazzmuziek. Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) zijn huurmoordenaars met een voorliefde voor filosofische discussies. In deze misdaadfilm is hun verhaallijn verweven met die van hun baas, gangster Marsellus Wallace (Ving Rhames), zijn vrouw, Mia (Uma Thurman), bokser Butch Coolidge (Bruce Willis) en een paar gewapende overvallers, "Pumpkin" (Tim Roth) en "Honey Bunny" (Amanda Plummer).

Er zijn zoveel voorbeelden van meerdere perspectieven in dezelfde film, maar de meest bekende is de restaurantscène. Dat is dan ook meteen de bekendste scène uit deze klassieker. 

Ontdek ‘Pulp Fiction’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Shutter Island

De ongeloofwaardige ontsnapping van een briljante moordenares brengt US Marshal Teddy Daniels en zijn nieuwe partner naar het Ashecliffe Hospital, een psychiatrische instelling op een afgelegen eiland. Naarmate het onderzoek vordert, beseft Teddy dat hij zijn eigen duistere angsten onder ogen moet zien als hij het eiland levend wil verlaten.

Zonder al te veel weg te geven, biedt Shutter Island een zeer adembenemend politieonderzoek. Dit soort film kruipt onder je huid en laat je voor lange tijd niet meer los. Sommigen vinden hem moeilijk te begrijpen en dat heeft onder andere te maken met het feit dat de verhaallijn vanuit verschillende gezichtspunten wordt voorgesteld. Maar net daarom is de film met Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo echt de moeite waard.

Ontdek ‘Shutter Island’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Snake Eyes

Snake Eyes is een van de spannendste Nicolas Cage-films van de jaren 90, en dat wil wat zeggen. Rechercheur Rick Santoro (Nicolas Cage) heeft zich nooit aan de regels gehouden. Wanneer hij samen met zijn vriend Kevin Dunne en minister van Defensie Kirkland een belangrijke bokswedstrijd bijwoont, is hij er getuige van dat een terrorist Kirkland vermoordt. De aanwezige getuigen geven zeer verschillende verslagen van wat ze zagen. Het is aan rechercheur Rick Santoro om uit te zoeken wat er precies aan de hand is.

Ontdek 'Snake Eyes' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top