De ontbolstering van Steve Mvoué bij Seraing houdt de hoop op het behoud levend

Sport | Eén van de lichtpuntjes in het pikzwarte seizoen van Seraing is Steve Mvoué, die in enkele maanden tijd een basisplaats veroverde bij de Métallos. De Kameroener hoopt zijn steentje bij te dragen aan Operatie Redding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Steve Mvoué streek afgelopen zomer op kousenvoeten neer in Seraing. Op 7 september maakte de Luikse club de komst van de jonge aanvallende middenvelder, die toen 20 jaar oud was, van FC Toulouse officieel bekend. De Kameroener arriveerde in 2020 in Zuid-Frankrijk nadat hij overgekomen was van Azur Star de Yaoundé, zijn thuisclub.

Mvoué, die in zijn land als een groot talent wordt beschouwd, kon al een paar mooie adelbrieven voorleggen. Hij had zich drie jaar geleden onderscheiden op de African Cup of Nations voor U17 in Tanzania, waar hij de titel won en werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Enkele maanden later speelde hij zijn eerste minuten bij het A-team van de Ontembare Leeuwen onder Clarence Seedorf.

Speelminuten in de Pro League

Na een seizoen acclimatiseren kon Mvoué bij Toulouse proeven van het eerste elftal, al moest hij eerst proefdraaien bij het reserveteam, waar hij nauwelijks speelde. Op zoek naar speeltijd – die hij dit seizoen waarschijnlijk niet had gekregen gezien de promotie van zijn club naar Ligue 1 – zwichtte de Kameroener dus voor de lokroep van de Jupiler Pro League. Een keuze die hij zich niet zou beklagen.

In een paar maanden tijd is de aanvallende middenvelder een essentieel onderdeel geworden van het team van coach Jean-Sébastien Legros. Ondanks de moeilijke situatie van zijn club floreert Mvoué in de aanvalslinie van de Métallos. Sinds eind december startte de Kameroener zeven keer in de competitie – tot zijn invalbeurt in de wedstrijd tegen Charleroi afgelopen weekend.

Reddingsmissie

Hij werd opgeleid als nummer tien, maar Mvoué speelt liever lager op het veld. Hij was omnipresent op het middenveld in Oostende, waar hij zijn rekening opende, en ook tegen Standard en Anderlecht bleek hij van gouwaarde. Zijn landgenoot en collega-profvoetballer Sebastien Siani – tegenwoordig actief in de lagere reeksen bij SV Bredene – is niet verrast: “Hij is technisch heel begaafd en weet hoe hij het spel moet leiden”, vertelde de 36-jarige middenvelder aan Walfoot. “Hij is een jonge speler die deel uitmaakt van de gouden generatie in Kameroen en zeer goed wordt opgevolgd. Ik heb nooit getwijfeld aan zijn talent.”

Mvoué stond op de shortlist van Rigoberto Song voor het WK in Qatar, maar werd uiteindelijk niet opgenomen in de 26-koppige selectie. Zijn enige doel voor het seizoen zal nu zijn om bij te dragen aan het behoud van Seraing in de Jupiler Pro League.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, inclusief de wedstrijd van zaterdag tussen Seraing en Zulte Waregem om 17u55 op Eleven Pro League 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top