Parijse wonderkind Warren Zaïre-Emery schrijft geschiedenis in Champions League

Sport | Christophe Galtier heeft dinsdagavond iedereen verrast door het piepjonge talent Warren Zaïre-Emery in het middenveld te laten starten in de wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Bayern München. De jongen uit Montreuil is nog maar 16 jaar oud en is daarmee de jongste basisspeler ooit in de knock-outfase van het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was misschien het enige lichtpunt voor de supporters van Paris Saint-Germain dinsdagavond. De hoofdstedelingen werden op eigen veld lang onder druk gezet door Bayern München, dat de heenwedstrijd in de achtste finales verdiend won (0-1). De Parijzenaars zagen wel een record gebroken worden in de prestigieuze Europese competitie. De 16 jaar en 343 dagen oude Warren Zaïre-Emery werd de jongste basisspeler ooit in de knock-outfase van de UEFA Champions League.

Parijse school

Zaïre-Emery schreef geschiedenis, en dat twee weken nadat hij de jongste doelpuntenmaker uit de geschiedenis van PSG werd. Hij speelde intussen al 15 wedstrijden voor PSG, waarin hij twee keer wist te scoren. Waar komt dat toptalent toch vandaan? De jonge voetballer is de zoon van Franck Emery, een gewezen speler van Red Star. Hij volgt al sinds 2014 een traject bij de jeugdopleiding van PSG en spendeerde dus al zowat de helft van zijn leven bij de club.

De Franse belofte wist in 2022 met Frankrijk al het EK U17 te winnen en lijkt goed op weg om eenzelfde traject te volgen als Christopher Nkunku, Kingsley Coman of Presnel Kimpembe. Hij is een dribbeltalent met een vermogen om door de verdediging te breken en een bovengemiddelde passing.

In de 4-4-2-opstelling van Galtier stond hij dinsdag op de rechterflank, maar hij is flexibel. “Eerst vond ik het leuk van op rechts te dribbelen. Nu wil ik in het midden verantwoordelijkheden opnemen als de spil tussen de verdediging en de aanval. En later zou ik graag verdedigen”, liet hij al optekenen. Tegen Bayern was hij nog wat terughoudend, maar er rust heel wat vertrouwen op Zaïre-Emery. Er zou hem wel eens een mooie toekomst te wachten kunnen staan onder de Eiffeltoren.

Het programma van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League, met exclusieve wedstrijden Liverpool FC - Real Madrid en Inter - FC Porto, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

PSG in crisisstemming ontvangt Bayern München in Champions League

Benfica; koning van de lucratieve transfers in de voetbalwereld

Tsjechische voetbalinternational Jakub Jankto komt uit de kast

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top