Ons elftal van de week

Sport |

De plaatsen voor de play-offs zijn verdeeld. RWDM begint als leider aan de promotieplay-off. Beveren is de eerste achtervolger en won met ruime cijfers van Dender.

Beveren sluit de reguliere competitie af met een 5-2-overwinning tegen Dender. De Waaslanders begonnen met veel druk naar voren en scoorden drie keer in de eerste zestien minuten. Hoggas opende de score op aangeven van Mbokani. Ribeiro Costa trapte een paar minuten later de voorzet van Hrncár binnen en Mbokani zorgde voor de 3-0. Na de rust maakte Nsimba er 4-0 van, maar Dender maakte via Ruyssen al snel de 4-1. M’Barki bracht Dender tot op 4-2 met een hard afstandsschot. In het slot scoorde ook Hrncár nog voor de thuisploeg. Beveren beëindigt de competitie zo op de tweede plaats in het klassement.

Deinze begon goed aan de wedstrijd tegen RSCA Futures, na twaalf minuten kopte Schuermans de voorzet van Almenara tegen de touwen. Kort na de rust moest Deinze met tien man verder nadat Almenara zijn tweede gele kaart kreeg. Na een uur spelen trapte De Wilde de gelijkmaker binnen voor RSCA Futures en enkele minuten later draaide Stassin de situatie helemaal om. De spanning bleef in de wedstrijd want een kwartier voor tijd kopte Schryvers de 2-2 binnen. Vijf minuten voor tijd gaf De Wilde de bal aan Angulo die vanop een afstand het leer hard binnentrapte. RSCA Futures won met 2-3 van Deinze en is geplaatst voor de promotieplay-off.

Lierse Kempenzonen begint de play-offs als vierde. De Pallieters wonnen met 0-2 bij Lommel, dat in de degradatieplay-off zal moeten aantreden. Raemaekers kopte de bezoekers al vroeg op voorsprong. Van Acker verdubbelde de score met een mooie trap van net buiten de zestien en zo stond de 2-0-eindstand al na achttien minuten op het scorebord.

Bij SL16 FC en Club NXT lieten vooral de verdedigers het beste van zichzelf zien. In een wedstrijd met weinig kansen was het wachten tot het slotkwartier voor het grootste doelgevaar. Maar doelpunten kregen we niet te zien. Club NXT mag als vijfde aan de promotieplay-off beginnen. SL16 FC is voorlaatste, maar heeft nog een wedstrijd te spelen.

Virton en Jong Genk kwamen niet tot scoren in de eerste helft. Na de rust werd er wel gescoord, en het was Jong Genk dat mocht vieren. Beniangba trapte de 0-1 al draaiend in de verste hoek. Virton zette nog alles op alles om gelijk te maken maar doelman Penders pakte uit met enkele goede reddingen en hield zijn netten schoon. Jong Genk pakt zo belangrijke drie punten met het oog op de degradatieplay-off. De Limburgers hebben ook nog een inhaalwedstrijd tegen SL16 FC.

RWDM begint als leider aan de play-offs. De Brusselaars wonnen met 0-1 op bezoek bij Beerschot. Verlinden was de gevaarlijkste man op het veld, maar scoren lukte niet voor de thuisploeg. Dat lukte wel voor RWDM na een uur spelen. Biron maakte de 0-1 vanop de stip. Rigo had de beste kans op de gelijkmaker maar zijn schot raakte de dwarsligger. RWDM pakt de drie punten mee naar huis en zet Beerschot op een achterstand van acht punten in het klassement.