Wie volgt Wout van Aert en Annemiek van Vleuten op in de Omloop het Nieuwsblad?

Sport | Het wielerseizoen schiet zaterdag 25 februari pas echt uit de startblokken met de 78e editie van de openingsklassieker de Omloop het Nieuwsblad. Wie zal de wind, de heuvels en de Vlaamse kasseien trotseren om zo Wout van Aert als winnaar op te volgen in Ninove?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is tijd dat het internationale wielerpeloton opnieuw naar België komt! Aanstaande zaterdag brengt de Omloop het Nieuwsblad, de openingsklassieker van het seizoen en de allereerste WorldTour-koers op Europese bodem, weer een aantal mooie en grote namen samen. Voor de 78e editie heeft de start van het Belgische wegseizoen zelfs een kleine facelift gekregen. Ook dit jaar start de 207,4 km lange wedstrijd opnieuw in Gent en ligt de finish weer in Ninove, al wordt de aankomstlijn wel verplaatst. De finishlijn verhuist van de Onderwijslaan naar de Elisabethlaan. De nieuwe aankomstzone loopt licht bergop, en zou een aantrekkelijkere laatste kilometer moeten opleveren.

Een wedstrijd die open belooft te worden

Maar dat is nog niet alles: ook de Molenberg en de kasseistrook van de Lange Munte worden opnieuw in het parcours opgenomen. Wat de mythische Muur van Geraardsbergen en de Bosberg betreft, die zullen de finale blijven kruiden. De laatste moeilijkheid, de Bosberg dus, bevindt zich op 12 km van de finish. In totaal moeten de renners over negen kasseistroken en de Leberg is de eerste beklimming op het programma.

Iedereen herinnert zich nog de demonstratie van Wout van Aert tijdens de vorige editie. De Jumbo-Visma-renner, toen nog in de Belgische kampioenstrui, reed aan de voet van de Bosberg iedereen uit zijn wiel en won na een indrukwekkende solo van 13 km. Sonny Colbrelli won de sprint van het achtervolgende elitegroepje voor Greg Van Avermaet.

Maar Van Aert zal zaterdag zijn titel niet verdedigen, en ook de kersverse wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel verschijnt niet aan de start. Voor alle duidelijkheid: de eeuwige rivalen trappen hun voorjaar af in de Strade Bianche op 4 maart. Door hun afwezigheid is er niet meteen een echte topfavoriet, en maken renners als bijvoorbeeld Dylan van Baarle, Thomas Pidcock, Dylan Teuns, Anaud De Lie en Jasper Philipsen bijgevolg meer kans om te winnen.

Twee op rij voor Van Vleuten?

En bij de vrouwen? Ook in deze 18e editie gaan we ongetwijfeld opnieuw spektakel krijgen! Het parcours is 132,2 km lang en de vrouwen starten na de mannen om 13u25 op dezelfde locatie in Gent. De Molenberg staat ook op het programma en de vrouwen rijden de laatste 50 km over hetzelfde parcours als de mannen. Vorig jaar won Annemiek van Vleuten de Omloop na een spannende strijd. Lukt het de Nederlandse om ook dit jaar te winnen, en zo de Omloop voor de derde keer op haar naam te schrijven (ze won ook in 2020)?

Net zoals de vorige jaren biedt Proximus Pickx je de exclusieve mogelijkheid om de presentatie van zowel de mannen- als vrouwenteams voor de start van de wedstrijd live te volgen vanaf 9u15 via deze link. Later in het seizoen zullen ook de GP Oetingen, Dwars Door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl, telkens voor vrouwen, live te streamen zijn via Proximus Pickx.

Volg de Omloop het Nieuwsblad voor mannen zaterdag 25 februari vanaf 13u30 live op Eén en Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top