Wouter Vrancken keert terug naar Mechelen, de plek waar hij zijn eerste heldendaden als coach beleefde

Sport | Het KRC Genk van Wouter Vrancken opent vrijdagavond in KV Mechelen de debatten van de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League. Een heel bijzondere wedstrjd voor de Limburgse coach die zijn eerste wapenfeiten als hoofdtrainer in het professionele voetbal Achter de Kazerne beleefde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een Beker van België en een landstitel in de tweede klasse. De periode dat Wouter Vrancken coach was bij KV Mechelen, waar hij zich echt openbaarde, was een groot succes. En dat geldt voor zowel het financiële aspect als het spel dat de club gedurende maar liefst drie jaar op het grasveld wist te brengen. Komende vrijdagavond moet het voor de coach van KRC Genk ongetwijfeld een emotioneel weerzien zijn Achter de Kazerne, al zal hij natuurlijk niets anders willen dan de drie punten weer terug mee naar Limburg nemen.

Onder druk van Union

Hoewel KV Mechelen onderaan het klassement bengelt, met slechts vijf punten voorsprong op de eerste degradatiekandidaat Zulte Waregem, zal Wouter Vrancken zijn voormalige werkgever geen cadeautjes willen uitdelen. De 44-jarige in Limburg (Sint-Truiden) geboren tacticus is inderdaad bezig aan een fantastisch seizoen met KRC Genk in de Jupiler Pro League. Maar KRC Genk, de fiere competitieleiders, moet de rug rechten en kan zich geen nieuwe nederlaag meer veroorloven nadat het afgelopen weekend op onverdiende wijze in de eigen Cegeka Arena in het stof moest bijten tegen Antwerp FC. Als KRC Genk bijvoorbeeld in Mechelen verliest en eerste achtervolger Union zaterdag van Standard wint, bedraagt de kloof tussen de twee ploegen nog maar drie punten.

Vandaag maakte de efficiëntie het verschil. Wij hebben een heel goede wedstrijd gespeeld. Antwerp speelde net als in de bekerwedstrijd met een laag blok, speculerend op foutjes van ons op de counter. Ze probeerden veel lange ballen achter de verdediging te leggen, maar daar hebben we heel goed op gereageerd. We hebben één klein foutje gemaakt dat ons zuur opgebroken is. Voor de rest waren we dominant en goed in de combinaties, alleen de laatste touch was er niet. Tegen zo'n laag blok hebben we toch enkele kansen gecreëerd. Ik ben heel tevreden over onze wedstrijd, enkel niet over het resultaat. De ontgoocheling is groot, want we hadden duidelijk meer verdiend”, zei Wouter Vrancken na de nederlaag (0-1) waarbij de aanval van Genk pas voor de derde keer dit seizoen in competitieverband niet wist te scoren.

Zet Storm Vrancken een hak?

KV Mechelen moest afgelopen weekend anders ook een stevige opdoffer verwerken door twee tegendoelpunten van KAS Eupen in het ultieme slot van de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leidde Mechelen nog met 0-1, maar in vier dolle minuten draaide Eupen de achterstand om in een 2-1-overwinning.

De mannen van Steven Defour hebben het dit seizoen heel moeilijk om de nul op het scorebord te houden – het is sinds half oktober geleden dat het KV Mechelen in de Jupiler Pro League nog gelukt is. Aanvallend loopt het iets vlotter, zeker sinds de terugkeer in hoogvorm van een zekere Nikola Storm. De 28-jarige flankaanvaller kan Genk deze vrijdag heel erg pijn doen en daarmee ook Wouter Vrancken een flinke hak zetten, ook al was het die laatste die hem echt liet doorbreken bij KV Mechelen.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd van aanstaande vrijdag om 20u30 tussen KV Mechelen en Racing Genk, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League? 

 




Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top