Deze personages gingen van 'enemies' naar 'lovers'

Films | Deze Valentijnsdag serveren wij je graag liefde in al haar facetten. Hoewel liefde op het eerste gezicht iets is dat je vaak ziet in films, is het ook al af en toe gebeurd dat twee mensen die elkaar niet konden uitstaan dan toch verliefd werden. Pickx schotelt je een paar films voor waarin de personages van 'enemies' naar 'lovers' gingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Johnny en Baby: 'Dirty Dancing'

Patrick Swayze en Jennifer Grey zijn een van de meest bekende koppels in de Amerikaanse filmindustrue. In 'Dirty Dancing' haten hun personages elkaar echter eerst. Baby is de favoriete dochter van een rijke dokter en Johnny is een arme werknemer die al eens een gewaagde dansroutine uit zijn mouw schudt. De twee begrijpen elkaar niet en lijken daar ook niet echt iets aan te willen veranderen. 

Tot de omstandigheden hen dwingen om samen te werken. Baby gaat ermee akkoord om Johnny's danspartner te vervangen, hoewel ze eigenlijk helemaal niet kan dansen. In het begin van de trainingen zijn de twee erg gesloten en nors, tot er stilletjes aan iets tussen hen begint te groeien. Iedereen herinnert zich de scène waarin ze de beroemde lift oefenen in het meer... Hoe kan je in zo'n situatie nu niet voor elkaar vallen?

Ontdek ‘Dirty Dancing’ op Netflix. 

Leslie en Ben: 'Parks and Recreation'

De sitcom 'Parks and Recreation' brengt ons een ongewone romance. Leslie Knope (Amy Poehler) haat Ben Wyatt (Adam Scott) onmiddellijk als hij in Pawnee, Indiana, aankomt. Ben haat haar even hard, maar denkt dat dat geen kwaad kan aangezien hij toch bijna gaat verhuizen. Alleen komt die verhuis er niet van en blijft hij plakken in Pawnee

Na verloop van tijd groeit het tweetal naar elkaar toe. Als kijker wist je natuurlijk dat dat zou gebeuren, maar toch moesten we er een tijdje op wachten. Die wachtperiode is net wat hun relatie zo speciaal maakt! Leslie en Ben worden uiteindelijk tot over hun oren verliefd op elkaar en gaan zelfs trouwen. Hoe mooi!

Darcy en Elizabeth: 'Pride and Prejudice'

Jane Austens iconische roman 'Pride and Prejudice' is sinds de publicatie in 1813 talloze malen bewerkt voor film en televisie. Daartoe behoren de BBC-miniserie uit 1995 met Colin Firth en Jennifer Ehle in de hoofdrollen, en de romantische komedie 'Bridget Jones's Diary' uit 2001, een moderne versie van het verhaal. Maar de verfilming in 2005, met Keira Knightley en Matthew Macfadyen in de hoofdrollen, benadrukte pas echt het conflict tussen Elizabeth Bennet en Fitzwilliam Darcy.

Vanaf hun eerste ontmoeting botsen de persoonlijkheden van Elizabeth en Mr Darcy. Ze zijn te trots om voorbij hun verschillen te kijken, maar dat wil niet zeggen dat er geen chemie tussen hen hangt. De tijd zal het duo verenigen in een prachtige romance.

'Pride and Prejudice' is beschikbaar via Prime Video. 

Jane en Rafael: 'Jane the Virgin'

Jane (Gina Rodriguez) en Rafael (Justin Baldoni) hadden een moeilijke start van hun relatie. Na een fout bij de gynaecoloog bleek namelijk dat Jane Rafaels kind droeg, terwijl de twee niet eens een koppel waren. Ondanks ingewikkelde omstandigheden worden ze in het oog van de storm verliefd en beginnen ze elkaar te leren kennen terwijl ze hun eerste kind verwachten.

Maar hun relatie loopt niet van een leien dakje. De twee gaan door veel ups en downs, relaties met anderen en gebroken harten. Maar alles komt altijd goed op het einde en dat geldt ook voor Jane en Rafael, die na een tumultueuze tijd uiteindelijk toch het ja-woord geven aan elkaar. 

Ontdek ‘Jane the Virgin’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Patrick Verona en Kat Stratford: '10 Things I Hate About You'

Kat Stratford (Julia Stiles) haat Patrick Verona (Heath Ledger) in de romantische komedie '10 Things I Hate About You' uit 1999. Na hun ontmoeting blijkt al snel dat dat gevoel wederzijds is, maar Patrick moet toch achter Kat aan omdat hij een weddenschap heeft afgesloten met zijn vrienden. En Kats jongere zus mag enkel daten als haar oudere zus een vriendje heeft, dus gaat Kat akkoord met een date met Patrick. 

Het opzet lijkt gedoemd om te mislukken, maar aangezien dit een romantische komedie is, weten we als kijker natuurlijk wel beter. Al snel ontdekken Kat en Patrick dat ze de ander eigenlijk helemaal niet zo afstotend vinden en beginnen ze voor elkaar te vallen. 

Ontdek '10 Things I Hate About You' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top