Gent-aanwinst Gift Orban geeft meteen zijn visitekaartje af in Jupiler Pro League

Sport |

De 25e speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om opnieuw ons oordeel te vellen. Pickx benoemt de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Gift Emmanuel Orban

Een buitengewone entree, dat is het minste wat je kan zeggen over het eerste optreden van Gift Orban namens AA Gent. Aan het einde van de afgelopen mercato maakte hij de overstap van het Noorse Stabaek in zijn thuisland. De 20-jarige aanvaller toonde meteen wat hij in zijn mars heeft met twee treffers tegen Westerlo (3-3). Eerst bracht hij de Buffalo’s op het halfuur in het Kuipke op een 1-2 voorsprong met een acrobatische uithaal, om vervolgens halverwege de tweede helft de eindstand te bepalen met een magnifieke volley. Zijn glansrijke debuut doet vermoeden dat hij het nog veel defensies in onze hoogste voetbalafdeling knap lastig zal maken.

Doelpunt van het weekend: Gyrano Kerk

Het is zeker niet het mooiste doelpunt van het weekend, maar ongetwijfeld wel een heel belangrijk. De Nederlander Gyrano Kerk kroonde zich zondagnamiddag met de enige goal in de ontmoeting tussen competitieleider Racing Genk en nummer drie Antwerp tot matchwinnaar voor de Great Old. Het was meteen ook zijn eerste treffer in Antwerpse loondienst. Genk domineerde in eigen huis, maar Kerk profiteerde optimaal van mistasten achterin van Gerardo Arteaga, waardoor Stamnummer 1 opnieuw tot op 12 punten van de Limburgers nadert. Nummer twee Union Sint-Gillis sloop dan weer tot op 6 punten na het 1-1 gelijkspel van vrijdagavond op bezoek bij Club Brugge.

Cijfer van het weekend: 4

4 punten bedraagt de kloof na dit weekend tussen nummer vijftien KV Kortrijk, de eerste ploeg in veilige haven, en nummer zestien Zulte Waregem. Eupen en KV Kortrijk bezorgden zichzelf de nodige ademruimte met zeges tegen respectievelijk KV Mechelen (2-1) en Standard (0-2). De Panda’s en de Kerels tellen 25 punten. Zulte Waregem (21), KV Oostende (19) en Seraing (18) begeven zich in de degradatiezone. Essevee en KVO schoten allebei weinig op met een 1-1 gelijkspel in een onderling duel, terwijl de Métallos kansloos met 3-0 onderuit gingen in en tegen Charleroi.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top