De beste films over liefde om te kijken op Valentijnsdag

Films | Liefde uitbeelden in films is niet altijd gemakkelijk. Het kan vaak cliché of onrealistisch lijken. Maar gelukkig slaan sommige films de nagel op de kop. Pickx zet er op Valentijnsdag een paar voor je op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Silver Linings Playbook

In 'Sliver Linings Playbook' speelt Bradley Cooper Pat Solitano, een man met een depressie die terugkeert naar zijn ouders nadat hij enkele jaren in een psychiatrisch ziekenhuis heeft doorgebracht. Nadat hij alles heeft verloren - zijn vrouw, zijn baan en zijn huis - leert hij zijn leven opnieuw op te bouwen met de hulp van de zus van zijn ex-vrouw, gespeeld door Jennifer Lawrence.

Het is de eerste film in 30 jaar die meedeed in alle zeven grote Oscarcategorieën in 2013. David O. Russel is een opmerkelijke regisseur en biedt een mix van komedie en drama. 'Silver Linings Playbook' is humoristisch, ook al is het verhaal op het eerste gezicht nogal dramatisch. De echte kracht van de regisseur is dat hij er voortdurend in slaagt een komische toon aan te houden zonder de pijn en angst van zijn personages uit het oog te verliezen. Een evenwicht dat vaak moeilijk te vinden is, maar waarin deze film uitblinkt.

'Silver Linings Playbook' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Blue Valentine

Derek Cianfrances 'Blue Valentine' gaat over Dean (Ryan Gosling) en Cindy (Michelle Williams) die terugkijken op de goede tijden en elkaar nog één kans geven, voor één nacht, om hun wankelende huwelijk te redden. Iedereen die dit al eens heeft meegemaakt, kan zich makkelijk herkennen in het portret van vervagende liefde dat de acteurs schetsen. 'Blue Valentine' is net zo verwoestend als het prachtig is, en daarom zeker de moeite waard. 

'Blue Valentine' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Brokeback Mountain

In 1963 worden rodeocowboy Jack Twist (Jake Gyllenhaal) en ranchknecht Ennis Del Mar (Heath Ledger) door rancher Joe Aguirre (Randy Quaid) ingehuurd als schapenhoeders in Wyoming. Tijdens een dronken nacht op Brokeback Mountain wordt duidelijk hoe erg de twee zich tot elkaar aangetrokken voelen. De avond eindigt met een passionele kus, maar aangezien homoseksualiteit op dat moment nog een groot taboe was, trouwen ze allebei met een vrouw. Ondanks dat houden Jack en Ennis hun verborgen relatie nog twintig jaar in stand.

'Brokeback Mountain' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

 

Before Sunrise

Op weg naar Wenen ontmoet de Amerikaan Jesse (Ethan Hawke) Celine (Julie Delpy), een studente die terugkeert naar Parijs. Na lange gesprekken ontstaat er een verrassende band tussen hen en Jesse overtuigt Celine om samen met hem in Wenen uit de trein te stappen. Omdat zijn vlucht naar de VS de volgende ochtend vertrekt en hij geen geld heeft voor onderdak, dwalen ze samen door de stad en nemen ze de ervaringen van Wenen en elkaar in zich op. Naarmate de nacht vordert, maakt hun band het moeilijk om 's ochtends uit elkaar te gaan.

In totaal illustreren drie films het liefdesverhaal tussen Jesse en Celine. 'Before Sunset' en 'Before Midnight' volgen, met dezelfde acteurs.

'Before Sunrise' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Moonlight

In de film 'Moonlight' volgen we de hoofdpersoon, Chiron, door drie periodes in zijn leven. Eerst als kind, wanneer hij zijn moeilijke gezinssituatie overleeft dankzij zijn mentor en dealer Juan (Mahershala Ali). Vervolgens als tiener, wanneer hij zijn eerste seksuele ervaring met een jongen heeft, en tenslotte als volwassene, wanneer hij na een gevangenisstraf worstelt om weer in de maatschappij te integreren en opnieuw contact zoekt met de jongen die hem hielp zichzelf te ontdekken.

De film vertelt een zeer persoonlijk verhaal, en het was een bijzondere ervaring voor scenarioschrijver Tarell Alvin McCraney om het op het scherm te zien verschijnen. Hij haalde veel van zijn inspiratie uit zijn eigen jeugd. "De film is nog authentieker dan mijn oorspronkelijke verhaal", legde hij uit. "Het op papier zien staan is één ding, maar het voor je ogen zien ontvouwen is eigenlijk angstaanjagend."

'Moonlight' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top