Dit zijn de beste rollen van acteur Penn Badgley

Series | Sinds kort kan je op Netflix naar het vierde seizoen van ‘You’ kijken, een thrillerserie waarin de Amerikaanse acteur Penn Badgley de show steelt. Badgley is geen onbekende in Hollywood en dat komt omdat hij al enkele ijzersterke rollen op zijn conto heeft staan. Pickx vertelt je welke dat zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gossip Girl

Penn Badgley raakte in 2007 bekend dankzij zijn rol in ‘Gossip Girl’. De Amerikaanse acteur speelde daarin de rol van Dan Humphrey, een van de hoofdpersonages uit de serie die in zwijm valt voor een ander hoofdpersonage: Serena Van Der Woodsen (Blake Lively). We zien in de serie hoe Dan Humphrey er alles aan doet om het hart van Serena te veroveren, maar ook hoe hij in elkaar steekt. Het personage blijkt een gevoelige, romantische en aardige knul te zijn en dat is toch wat anders dan de rol die Penn Badgley momenteel in ‘You’ speelt. Daarin speelt de man immers een seriemoordenaar...

De Amerikaanse acteur speelde vijf jaar lang mee in ‘Gossip Girl’ en werd van 2008 tot en met 2013 elk jaar genomineerd voor een Teen Choice Award voor beste acteur in een dramaserie. Als kers op de taart blijkt het dat Badgley gedurende al die jaren uit was gegroeid tot een heus sekssymbool. Wie had dat ooit kunnen denken?

Margin Call

In 2011 gooide Badgley zijn acteercarrière over een andere boeg. Hij speelde toen mee in de Amerikaanse dramafilm ‘Margin Call’ van regisseur J.C. Chandor. In deze film zien we hoe twee medewerkers van een Amerikaanse investeringsbank ontdekken dat de bank op de rand van de financiële afgrond staat. Badgley speelt in deze film de rol van Seth Bregman: een zakenman die hard aan zijn carrière heeft gewerkt, maar op het punt staat om alles te verliezen. Badgley is niet de enige topacteur die meespeelt in ‘Margin Call’. Jeremy Irons, Paul Bettany, Demi Moore en Kevin Spacey zijn ook van de partij. De cast won zelfs de prijs voor ‘Best Cast in a Biographical Drama’ bij de Spirit Awards in 2011.

The Paper Store

In 2016 was Penn Badgley dan weer te zien in ‘The Paper Store’. In dit romantische drama zien we hoe Sigurd Rossdale (Penn Badgley), een voormalige student van een universiteit, in ruil voor geld papers schrijft voor studenten. Hij krijgt een relatie met een van die studenten en probeert zijn werkzaamheden verborgen te houden voor de professoren. Maar op een dag komt de aap toch uit de mouw…

Het hoofdpersonage uit deze film, Sigurd Rossdale, heeft enkele karaktereigenschappen die doen denken aan de personages Joe Goldberg en Dan Humphrey. Rossdale is immers ook een sympathieke, charmante en uiterst slimme jongeman. Penn Badgley won voor zijn rol in deze film twee prijzen: de prijs voor ‘Beste Acteur in een Romantisch Drama’ op zowel het Manchester International Film Festival als het Oxford International Film Festival.

The Stepfather

In 2009 speelde Badgley wederom een opvallende filmrol. Hij was dat jaar immers te zien in de psychologische thriller ‘The Stepfather’ waarin hij Michael speelt, de oudste zoon van een gezin waarvan de alleenstaande moeder een relatie aangaat met een nieuwe man. Die man is volgens Michael (Penn Badgley) niet te vertrouwen. De moeder wil echter niets van de waarschuwingen weten… Badgley kreeg voor deze rol wederom heel wat lof. Hij werd in 2010 genomineerd voor de Teen Choice Award in de categorie ‘Best Actor in a Horrific Thriller’.

Easy A

Last but not least, willen we ook nog ‘Easy A’ vermelden. In deze komedie uit 2010 speelt Penn Badgley de rol van Todd. Todd is een charmante jonge knul die zijn medestudente Olive Penderghast (Emma Stone) wil helpen. Olive is op school uit iedereens gratie gevallen nadat bekend raakte dat ze seks zou hebben gehad met een jongen van de universiteit. Dit was echter een leugen van Olive zelf. Todd en Olive besluiten om samen te werken en hun reputatie te redden, maar de verhalen gaan al snel een eigen leven leiden...

Ontdek het vierde seizoen van ‘You’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top