Geen dagzege, wel eindwinst in de Superprestige voor Lars van der Haar

Wielersport | Lars van der Haar was tuk op de dagzege en vocht zaterdag in Middelkerke een knap duel uit met Eli Iserbyt. Uiteindelijk trok hij aan het kortste eind. "Jammer dat ik niet kon winnen vandaag."

Door Belga

Deel dit nieuws

Lars van der Haar leidde comfortabel in de Superprestige met zes punten voorsprong, maar toch ging hij met een rotvaart van start om zijn eindzege veilig te stellen. "Ik reed het eerste deel van de cross maar met één doel: zover mogelijk wegrijden van zoveel mogelijk man om die top-zes zeker te stellen", stelde hij in het flashinterview. Met een zesde plek was hij zeker van eindwinst. "Daarna voelde ik dat ik misschien wel de beste in koers was, zeker in het zand. Maar Eli was bleek ook heel sterk, en hij koerste niet mee, dus was het moeilijk om van hem weg te rijden."

Uiteindelijk besliste een schuiver in de slotronde over de winst. "Jammer, ik zette misschien net iets te vroeg kracht waardoor mijn voorwiel weggleed. Stom, want dat was de bedoeling niet, ik wilde gewoon als eerste over die helling om daarna druk te zetten. Nu kreeg Eli die kans en ik had misschien ook wel wat veel krachten verspeeld in het eerste deel. Ik baal dat ik niet win vandaag. Al is die eindwinst wel een mooie prijs. Ik rijd één van mijn beste seizoenen ooit."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top