Onze favorieten uit 'The Masked Singer'

Series |

Nu de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ achter de rug is, hebben we alle veertien kandidaten aan het werk gezien. Hoog tijd voor een recap! Pickx selecteerde enkele opvallende deelnemers en denkt na wie er achter de maskers kunnen zitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na ‘Skiwi’ Herman Verbrugge, moest in de tweede aflevering van ‘The Masked Singer’ ‘Kolonel Mops’ alias Marc Coucke het toneel verlaten, zijn versie van ‘Sweet Caroline’ kon niet voldoende bekoren. Een korte passage, maar Coucke zal opgelucht zijn dat hij nu niet meer moet liegen op het werk. Ik was zogezegd met een hele grote overname bezig, met de codenaam Dossier Sint-Pieter. Dat stond zo in mijn agenda en in elk bericht dat men mij stuurde. Niemand binnen het bedrijf wist er iets van af. Morgen moet ik dus zeggen dat de onderhandelingen stopgezet zijn”, aldus Kolonel Mops.

Maar er waren uiteraard nog meer kandidaten, na Champignon, Leeuw, Groot Licht, Soaperstar, Skiwi, Mummie en Raaf, was het deze week de beurt aan Hippo, Foxy Lady, Minotaurus, Vlinder, Kolonel Mops, Kosmos en Tovenaar. Nu we iedereen aan het werk hebben gezien, geven we onze favorieten en denken we al eens na wie er zich achter de maskers schuilhoudt.

Minotaurus

De minotaurus is een mythisch figuur. Hij leeft in de ruïnes van het oude Griekenland en houdt vast aan het verleden. De Minotaurus is een imposante verschijning, hij is gigantisch en loopt maar al te graag te koop met zijn wasbordje. En dan blijkt het dat de minotaurus ook nog eens goed kan zingen! Zijn versie van ‘The show Must Go On’ van Queen bracht heel het publiek in vervoering. 

De identiteit van Minotaurus is nog mysterieuzer dan het labyrint waarin hij woont. Al zijn er wel enkele hoofdverdachten. Vooral de naam van Alex Agnew gaat vaak over de tongen. Agnew heeft een straffe stem, het zou wel eens kunnen… Al zijn ook Jan Van Looveren en Helmut Lotti verdacht. Of zou het toch Tom Waes zijn, hij is net zoals de minotaurus beresterk en uitermate sportief, maar kan hij ook zingen?

Groot Licht

Groot Licht is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een slimmerik, maar geen topzanger. Toch kreeg hij iedereen mee met zijn versie van ‘Dancing on my own’. Wat hij mist aan zangtalent, maakt Groot Licht goed met zijn moves en gravitas. Hij smijt zich volledig.

Als we aan Vlaamse slimmeriken denken, komen we al gauw uit bij Lieven Scheire. Al menen de fans van ‘The Masked Singer’ toch vooral Steven Van Gucht te herkennen in de stem van Groot Licht, zijn titel als professor maakt hem alvast verdacht. Of is het toch schrijver Herman Brusselmans? Al is het nog maar de vraag of hij bereid zou zijn zich in zo’n pak te wurmen. We willen er alleszins niet te snel achter komen, want we hopen dat Groot Licht het nog ver schopt!

Raaf

“Ik bevind mezelf bij tijden op eenzame hoogtes. Raven vliegen immers verder naar boven dan de meeste andere vogels. Soms zweef ik hoger dan de zon.”

En dat Raaf een hoogvlieger is, is niet gelogen. Het was meteen duidelijk dat er achter Raaf een professionele zangeres schuilt. Haar versie van ‘Skyfall’ van Adele was adembenemend goed, dat vond ook de jury. 

Alleen rest dan de vraag welke zangeres er juist achter dat masker zit. Fans denken aan Angèle of Natalia, twee straffe dames met straffe stemmen. Al is Coely ook topfavoriet, het zou alleszins een straffe comeback zijn van de zangeres.

Champignon

Een van de schattigste deelnemers moet toch wel Champignon zijn. Met ‘Iko Iko’ bracht hij iedereen aan het dansen. Beluister op eigen risico, want het nummer zal nog een hele week in je hoofd zitten!

De jury twijfelde nog even of Champignon een man of een vrouw was, maar de fans verdenken toch vooral mannen. Champignon kan wel eens naar het Engelse champion verwijzen, dan is voetballegende Wesley Sonck hoofdverdachte. Ook Chris van Espen en Kamal Karmach worden verdacht, die laatste verduidelijkte nog bij Q-music dat hij het niet was, maar daar zou hij natuurlijk ook contractueel toe verplicht zijn…

Hippo

Hippo gooit alle beauty standards overhoop. Een boegbeeld voor body positivity, you go girl! (of boy, daar zijn we nog niet helemaal uit) Met ‘It’s About Damn Time’ van Lizzo shakete Hippo alles los en bracht hij/zij de hele zaal aan het dansen. Benieuwd wat Hippo volgende keer voor ons in petto heeft.

Benieuwd zijn we uiteraard ook naar de identiteit van Hippo. Tijdens het refrein kon je de stem van Ella Leyers herkennen, al is Ian Thomas ook een optie. Andere fans denken dan weer Olympisch kampioen Nina Derwael te herkennen, dat zou nogal eens een verrassing zijn! 


Ook benieuwd wie er achter de maskers zit? Bekijk ‘The Masked Singer’ vrijdag om 20u35 op VTM

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top