Alvarado soleert naar zege in de slotmanche van de Superprestige veldrijden

Wielersport | Ceylin del Carmen Alvarado heeft de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke op haar naam gebracht. De Nederlandse soleerde naar de zege voor Lucinda Brand en Annemarie Worst. De eindwinst gaat ook naar Alvarado.

Door Belga

Deel dit nieuws

In afwezigheid van de wereldkampioene Fem van Empel, maar ook van Shirin van Anrooij en Puck Pieterse kreeg de oudere garde zijn kans in het zand van Middelkerke.

Al vroeg in de wedstrijd toonde Alvarado, tuk op een tweede eindwinst in de Superprestige, haar intenties. Enkel Lucinda Brand wist haar wiel te houden, maar door een foutje in de zandbak sloeg Alvarado een klein kloofje.

De Nederlandse talmde niet en vergrootte haar voorsprong. Na twee rondes telde ze 13 seconden bonus op het duo Van Der Heijden en Annemarie Worst, Brand stapelde de foutjes op en was naar een vierde plek gezakt op 22 seconden van Alvarado.

Op Alvarado stond geen maat, Brand ging wel nog voorbij het duo Van der Heijden-Worst en maakte bezit van de tweede plaats. Voor de overwinning kwam ze tekort. Die ging naar Alvarado. Ze hield een halve minuut voorsprong op Brand. Na zeges in Niel, Merksplas, Heusden-Zolder en Diegem haar vijfde winst in de Superprestige.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top