Yaremchuk krijgt tegen zijn voormalige ploeg Benfica de kans om uit te blinken met Club Brugge

UEFA Champions League | Roman Yaremchuk werd door Club Brugge voor 16 miljoen euro weggekaapt bij Benfica. Maar voorlopig liet de Oekraïner nog niet echt zien waarom hij zo’n torenhoge transfersom verdient. Tegen zijn voormalige werkgever krijgt hij de kans om zich te bewijzen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 9 doelpunten in 48 wedstrijden overtuigde Roman Yaremchuk niet echt tijdens zijn tijd bij Benfica. Daarom hield de Portugese ploeg zijn vertrek niet tegen. Benfica kocht hem ooit voor 17 miljoen van Gent, maar Club Brugge haalde hem voor een net iets kleiner bedrag terug naar de Jupiler Pro League. Daarmee wordt hij de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van onze competitie. Maar voorlopig kan de voormalige Buffalo ook bij Brugge niet overtuigen, en lijkt zijn transfer op een grote mislukking uit te draaien.

Bij Gent scoorde Yaremchuk 61 doelpunten in 152 wedstrijden, een gemiddelde van 1 doelpunt per 2 wedstrijden. Bij Brugge heeft hij slechts 2 doelpunten gemaakt in 18 wedstrijden en 773 minuten gespeeld. De laatste keer dat de Oekraïner een doelpunt maakte was op 19 oktober. Hij moet dus dringend in actie schieten om zijn statistieken de hoogte in te jagen. 

Nieuwe kansen dankzij Parker?

Hoewel hij bij zijn debuut meteen kon scoren, kreeg Roman Yaremchuk concurrentie van de Spanjaard Ferran Jutglà. Die maakte aan het begin van het seizoen het ene doelpunt na het andere. Carl Hoefkens slaagde er niet in om de twee aanvallers te laten samenwerken op het veld, waardoor de Oekraïener naar de bank werd verwezen. Maar sinds de komst van Scott Parker kwam daar verandering in.

De Engelsman gaf Yaremchuk opnieuw plaats in de basis en probeert zijn zelfvertrouwen te herstellen. Nu Club Brugge minder goed presteert is Parker op zoek naar een nieuwe formule met meer scorend vermogen. De omstandigheden zijn niet ideaal voor de voormalige Benfica-speler, maar er lijkt beterschap op komst. Parker ziet meer potentieel in de Oekraïner dan Hoefkens.

Interne concurrentie

Het probleem voor Yaremchuk is dat hij intern met zware concurrentie moet afrekenen. Nu Noa Lang opnieuw in vorm is, krijgt hij minder en minder mogelijkheden om als topspits naar voren geschoven te worden. "Noa brengt een andere dynamiek in de aanval dan onze andere spitsen en hij heeft het erg goed gedaan, dus we schakelen hem misschien vaker in voor die positie", zei Scott Parker onlangs.

De Oekraïner mag dus geen tijd verliezen en moet zich als geen ander tonen op het veld als hij wil vermijden dat hij opnieuw lang op de bank belandt. In de eerste wedstrijd van de achtste finales krijgt hij daar de ideale gelegenheid voor tegen zijn voormalige ploeg Benfica. Het is nog niet zeker of hij in de basis zal staan, maar hij zal zijn speelminuten optimaal moeten benutten. Doet hij dat niet, dan zal hij ook de steun van de fans verliezen. 

De heenwedstrijden van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League, inclusief de eerste wedstrijd van de 1/8e finales tussen AC Milan en Tottenham op dinsdag 14 februari, exclusief in het Nederlandstalig tv-aanbod, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

De wedstrijd PSG-Bayern is uitzonderlijk beschikbaar voor alle Proximus tv-klanten op de zender Pickx Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top