Charles De Ketelaere, een flop van 6100 euro per minuut

Sport |

Deze zomer was de transfer van Charles De Ketelaere van Club Brugge naar AC Milan een veelbesproken item. Iedereen keek uit naar die volgende stap in de carrière van de nieuwe vedette van het Belgische voetbal. Maar een half seizoen later blinkt de ex-Bruggeling vooral met pijnlijke statistieken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

32 miljoen euro betaalden de Milanezen voor de Rode Duivel. Bij Club Brugge was hij incontournable, in de Serie A zou hij een nieuwe dimensie toevoegen aan zijn status. Milan had net -en dat voor het eerst sinds lang- de scudetto veroverd en rekende op Charles De Ketelaere om dat hernieuwde elan nog meer glans te geven. Gezien de jeugdige leeftijd en het timide karakter van onze landgenoot werd wel wat aanpassingstijd ingecalculeerd, maar er werd tegelijkertijd ook snel een meerwaarde verwacht.

Dat laatste blijft voorlopig achterwege. Met slechts 1 assist over alle competities heen ogen zijn stats bijzonder bleek. Waar hij aanvankelijk nog het vertrouwen kreeg in de basisploeg van trainer Stefano Pioli moet CDK het de voorbije weken met steeds minder speelgelegenheid stellen. Zeker in een team dat vierkant draait, is het voor de jonge spits moeilijk om het hoofd boven water te houden. In diverse Italiaanse media wordt hij al bestempeld als een grote flop.

Geen enkele goal

Zo ook voor het gezaghebbende Gazetta dello Sport, dat op zijn frontpagina inzoomt op de moeilijke integratie van de steraankoop. “Hoe verder het seizoen vordert, hoe lastiger het wordt voor Charles De Ketelaere”, lezen we in de roze sportkrant. “Steeds meer belandt hij in de marge van het groepsgebeuren en dat dreigt zo te blijven tot het einde van dit seizoen.”

Volgens de Gazetta draagt CDK weinig tot niets toe aan AC Milan: “Sinds de start van dit seizoen hebben al 17 verschillende spelers gescoord voor Milan, maar De Ketelaere zit daar niet bij. Voor een offensieve speler, die vorig seizoen nog 17 keer aan het kanon stond bij Club Brugge, is dat een dramatische statistiek. Akkoord, de Serie A is de Jupiler Pro League niet, maar we mogen toch meer verwachten van deze speler.”

Een pijnlijke vergelijking

De Italiaanse krant berekende ook hoeveel CDK de club kost: 6100 euro per minuut. Een enorm bedrag, vooral voor iemand die daar weinig tegenover plaatst. En die conclusie wordt nog pijnlijker wanneer Gazetta dello Sport daar de cijfers van de jonge Georgiër Kvicha Kvaratskhelia naast zet. De revelatie van huidig koploper Napoli kost zijn club 1200 euro per minuut, maar kan wel prima statistieken voorleggen: hij zit nu al aan 10 doelpunten en 14 assists. Niet slecht voor een jonge, onbekende speler waarvoor slechts 10 miljoen euro betaald werd.

Toch mogen we geloven dat het nog steeds geen einde verhaal is voor de Belgische belofte in Italië. De technische directie, met Paolo Maldini op kop, en de staf spreken nog altijd hun vertrouwen uit in hem. Zij wijzen op de aanpassingstijd die nodig is, net zoals dat bij Rafael Leão het geval was -de Portugese dribbelaar groeide ondertussen uit tot een sterkhouder in de ploeg. Enige kanttekening: veel tijd is er niet meer, want als regerend landskampioen heeft AC Milan de standaarden voor zichzelf hoger gelegd. De zwakke resultaten in 2023 zorgen voor onrust in de modestad... en daardoor ook de druk op dure aankopen om snel te gaan renderen.

De heenwedstrijden van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • Liverpool FC - Real Madrid: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2
  • Eintracht Frankfurt - SSC Napoli: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 3

Woensdag 22 februari

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • RB Leipzig - Manchester City: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 2
  • Inter - FC Porto: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 3

Volg de UEFA Champions League, inclusief de eerste wedstrijd van de 1/8e finales tussen AC Milan en Tottenham op dinsdag 14 februari, exclusief in het Nederlandstalig tv-aanbod, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

De wedstrijd PSG-Bayern is uitzonderlijk beschikbaar voor alle Proximus tv-klanten op de zender Pickx Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top